Ugrás a tartalomra

Csapataink menetelnek – az IKA kivételével

Legutóbbi jelentkezésünkkor említettük a két szentmihályi csapat, a RAFC és az RSC jó szereplését. Azóta felzárkózott melléjük az MLTC is: az utóbbi hat fordulóban öt (!) mérkőzést nyert meg. Ezekből kettő bravúros győzelem, ráadásul idegenben: az akkor első Kelen II. és a harmadik Nimród ellen. Ezzel a tizedik helyről feljöttek a harmadik pozícióba! Két fordulóval az őszi idény vége előtt esélyük van megtartani helyüket a dobogón.
Eddig nem közölt eredmények:
Szent Pál Akadémia – MLTC: 2-4 (0-3)
MLTC – THSE: 7-2 (1-1)
Nimród – MLTC: 0-3 (0-1)

Még a legelfogultabb RAFC-drukkerek sem gondolták volna, hogy a változatlanul „hontalan” csapatuk ilyen remek teljesítménnyel rukkol elő. Az eddigi 13 meccsükből kilencet megnyertek négy döntetlen mellett és csoportjukban egyedül i veretlenként állnak a II. osztály első helyén! Ha Vörös Péterék a hátralévő két fordulóban nem botlanak, az élen telelhetnek és bizakodva várhatják a nehéz tavaszi idényt.
Eredmények:
II. Kerület – RAFC: 1-3 (0-2)
RAFC – Szent Pál Akadémia: 5-3 (4-0)
THSE – RAFC: 0-3 (THSE nem állt ki)
RAFC – Nimród: 2-0 (1-0)
RAFC – Testvériség II.: 2-0 (0-0)

A III. osztályban szereplő RSC is tartja jó formáját. Az utóbb lejátszott négy fordulóban három győzelem és egy vereség a mérleg és az előkelő harmadik helyen állnak, 3 ponttal az első mögött. Tizenegy mérkőzésből nyolcat megnyertek, egy döntetlen mellett két vereségük van. Hasonló teljesítménnyel tavasszal a feljutásért küzdhetnek.
Eredmények:
RSC – Újpesti Flottila: 4-0 (2-0)
ISSIMO – RSC: 0-3 (0-0)
Vízművek II. – RSC: 6-2 (3-2)
RSC – BAK Respect: 2-0 (2-0)
Az RSC az utolsó fordulóban – 2019. november 23-án – rangadót játszik az 1. helyen álló Budai FC-vel, 13 órakor a Pirosrózsa utcai RAFC pályán.

A Budapest I. osztályban induló Ikarus sajnos továbbra sem talál magára. Tizenkét meccsből tízet elvesztett, mindössze egy győzelme és egy döntetlene van. Az utóbbi nagy bravúr volt: a bajnoki cím várományosa, a BVSC ellen, az azt követő 6 mérkőzésen viszont egy pontot sem szereztek. A 16 induló között 4 pontjukkal a 15., kieső helyen állnak. A téli szünetben meg kell találni a gyászos szereplés okait. Fel kell rázni a társaságot, sok van még hátra, az IKÁnak tavasszal ki kell harcolni a bennmaradást!
Eredmények:
Ikarus – Csepel: 1-2 (0-1)
Vízművek – Ikarus: 5-1 (2-0)
Ikarus – Gázgyár: 1-2 (0-0)
43. sz. Építők – Ikarus: 2-0 (1-0)
Az utolsó fordulóban 2019. november 23-án, 13 órakor az Ikarus pályán a Testvériség csapatát fogadják. 


Varga Ferenc - XVI. Kerületi Újság