Ugrás a tartalomra

Csonti torna

Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó – aki már egyre inkább az edzői pályájára koncentrál – a Kertvárosi SE szervezésében óvodásoknak tart képességfejlesztő foglalkozásokat a Szentmihályi Játszókert Óvoda Baross utcai székhelyén október óta.

 

A csoportba kezdetben 10 apróság járt, most már azonban nem ritka, hogy 18-an is vannak. A kis-, középső- és nagycsoportos fiúk bemelegítő futással kezdenek, majd olyan koordinációs mozgásokat végeznek, mint a pókjárás, a békaügetés vagy a nyuszi ugrás, megtanulnak bukfencezni, végül páros gyakorlatokkal sajátítják el azt, hogy a birkózás a két versenyző kontaktusára épül. Így a rosszabb gyerekek is hozzászoknak a szabályokhoz és a mozgásuk is jobban fejlődik.

Módos Péter kiemelte, hogy a legtöbb gyerek eleven, szeretnek a bordásfalra mászni és rohangálni, de az ilyenekből lesznek a jó birkózók, akiknek 6-7 éves korban érdemes elkezdeni az edzésmunkát. Ehhez pedig minden adott az Önkormányzat által tavaly, az Erzsébetligetben kialakított birkózócsarnokban, ahol van szőnyeg és súlyzóterem, sőt, még szauna is. Forray Attila vezetőedző pedig garancia a kiváló felkészítésre.

XVI. Kerületi Újság