Ugrás a tartalomra

Egy est kerületi kötődésű olimpiai bajnokunkkal

Egészen elképesztő hangulatot varázsolt a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör színpadára a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang.

A család fontosságáról, a sportéletről, a testvérével közös pályafutásukról szóló történeteket felváltva fogadta jókedvű nevetés és döbbent csend, egy-egy bejátszás erejéig pedig a közönség soraiban ülők is beleláthattak a fiúk mindennapjaiba.

Annyi bizonyos, ritkán lehetünk olyan este részesei, ahol még a videófelvételeket is vastapssal jutalmazzák a jelenlévők!

Liu Shaolin Sándor sajnos betegség miatt nem lehetett körünkben, de szinte nem is volt olyan anekdota, ahol ne hangzott volna el a neve.

Talán nem mindenki tudja, de a fiúk a XVI. kerületbe születtek, és gyerekkorukat is itt töltötték. Édesanyjuk ma is itt él, sőt az olimpiai érmeken kívül trófeagyűjteményük teljes kollekciója is Kertvárosunk fényét emeli.

Shaoang mesélt a nagy jelentőséggel bíró tetoválásaikról, jövőbeli terveikről, olimpiai élményeikről, sőt még arról is, hogy nemrégiben belekóstoltak a szinkronizálás világába is, így egy mesefilm rajzfilmfigurái az ő hangjukon fognak megszólalni a mozivásznon.

Megtudtuk, hogy tudatosan felépített pályafutásukat gyermekkorban kezdték, és a professzionálisabb edzések miatt egészen kis korukban, azaz 8 és 10 évesen 1,5 esztendőt töltöttek Kínában. Bár most pihenőjüket töltik, a felkészülési időszakban mindketten heti 11 alkalommal, akár napi 7-8 órát is edzenek. Soha nem versenytársai egymásnak, minden körülmények között támogatják a másikat!
A mai napig tartják magukat édesapjuk mondásához, „Nem számít, ki hozza az érmet, a lényeg az, hogy a családé lesz!”

A legnagyobb tiszteletet érdemli ez az elhivatottság, kitartás, ez a példamutató munkabírás, a sport iránti alázat! Ezért az est folyamán Kovács Péter polgármester a „Kertváros tiszteletbeli polgára” elismerő címet adományozta a fiatal tehetségeknek.

Azonban a meglepetések sora itt nem ért véget, miután a legnagyobb létszámban megjelent kerületi iskolákat ajándékcsomaggal díjazták, Hóbor Béla, a Baráti Kör elnöke saját alapítású díjukat, a „Kertváros Büszkesége” elnevezésű elismerést adta át a testvéreknek.

További életükhöz, tevékenységükhöz, karrierjükhöz sok sikert kívánunk! Csak így tovább!