Ugrás a tartalomra

Fedettpályás Serdülő Atlétikai OB

Az újoncok után a serdülőkön (14-15 évesek) volt a sor, hogy a korosztályuk legjobbjaival összemérhessék erejüket a BOK-csarnokban megrendezett két napos eseményen. Az indulók száma egyes versenyszámokban a hatvanat is meghaladta.  

Atlétáink 58 alkalommal tették próbára képességeiket, számos egyéni csúcsot és jó helyezést kiharcolva. Négy alkalommal szólított az eredményhirdetés Ikarusos bajnokot.
Takács Gergő magabiztos előfutambeli teljesítményét követően a döntőben sem hibázott. Ezzel el is hódította az idei év bajnoki címét a fiúk 60 m-es gátfutásában. Ebben a versenyszámban különlegességkét 4-en is képviselték a döntőben szakosztályunkat, és Sürek Árik ráadásul a harmadik helyen futott be a döntőben. Takács Gergő aranyérme mellé még egy bronzérmet is gyűjtött a verseny másnapján, 60 m-en.
Bodorovszky László fölényesnek mondható győzelmet aratott rúdugrásban, ugyanis 30 cm-rel múlta fölül legközelebbi riválisát. A gátfutásban harmadik Sürek Árik itt is begyűjtött egy bronzérmet.
A fiúk súlylökő versenye lényegében a későbbi győztes, Barta Zoltán első lökéséig volt kérdéses. 15,85 m-es teljesítményén az utolsó sorozatban még javítani is tudott. Őt csupán edzéstársa, Csintalan Dániel tudta megszorongatni, aki ezüstéremmel lett gazdagabb a verseny végére.
Kiválóan teljesített a 4X200 m-es lány váltó is. A Szentgyörgyi Zita, Szabados Kamilla, Marcos-Figueredo Anais, Amler Vanda alkotta csapat a bajnokság zárószámának utolsó, egyben legerősebb futamában már a kezdésnél magához ragadta a vezetést, amit a befutóig meg is őrzött, megérdemelten
bezsebelve a bajnoki címet.
Nagyszerűen futott Solymári Máté is. Bátor, ugyanakkor taktikus versenyzésének ezüstérem lett a jutalma 1500 m-en.
Összességében a megszerzett 9 érem és további 11 döntős helyezés remek mérleg. Ráadásul néhány negyedik hely csupán hajszálnyival marat el a dobogótól, valamint a fiú 4X200-as váltó (Auer Péter, Szalay Botond, Takács Gergő, Szabó Zsombor) is elsőként haladt át a célvonalon, de őket később kisebb pályaelhagyás miatt kizárták.
Budai Tamás - XVI. Kerületi Újság

Csatolmány Méret
serdülők sport hírek (1.51 MB) 1.51 MB