Ugrás a tartalomra

Felnőtt atlétika OB 2020

Jubileumi, 125. Atlétikai Magyar Bajnokságot rendeztek augusztus 8-9-én a zuglói Lantos Mihály Sportközpontban. A 2019-es év versenyének emléke tért vissza sokakban, amikor szombaton felhők gyülekeztek, majd kiadós eső zúdult a versenyzőkre, bírókra és nézőkre. Szerencsére csak futó záporról volt szó, azonban a dobószámokban indulók a csúszós dobókör miatt nehéz helyzetbe kerültek, a többi indulónak pedig a magas páratartalommal kellett mindkét nap megküzdeni.                                      

Számos kiváló versenyt láthattak a nézők, amelyek közül szakosztályunk atlétái is kivették a részüket.
A legnagyobb sikert, pontosabban sikereket Wagner-Gyürkés Viktória érte el. A szombati napon 1500 m-en olyan fölénnyel győzött, hogy amikor célba ért, a második helyezett még éppen csak ráfordult a célegyenesre. A bajnokság másnapján 5000 m-en is jelezte, hogy a hosszabb távhoz szükséges állóképességével sincs gond, és magabiztosan zsebelte be második bajnoki címét.
Detrik Balázs a férfi súlylökés kétszeres bajnokaként állhatott dobókörbe. Miután a felkészülése nem volt problémamentes, ezért dobogós helynek is rendkívüli mód örültünk volna. Balázs küzdőképességében ezúttal sem kellett csalatkozzunk. Remek versenyzéssel ezüstérmet szerzett. A dobogó harmadik fokára edzéstársa, Kovács László állhatott fel. Talán benne maradt némi hiányérzet, többre számított magától, de ne feledjük, hogy Laci még csak első éves utánpótlás korú atlétánk, így neki az elkövetkezendő hétvégén lesz a korosztályos bajnoksága.
Horváth Dóra az elmúlt hetekben már bizonyította, hogy kiváló formában van. Előbb 400 m síkon, majd 400 m gáton is remek formában versenyzett. Ezt fő versenyszámában, 400 m gátfutásban tovább tudta javítani, és egészen kiváló idővel szerezte meg a harmadik helyet. Tegyük hozzá, hogy olyan idővel, amivel az elmúlt években gyakran a bajnoki címet is meg lehetett szerezni. Megjegyzendő, hogy Dóri nagyon közel került 2003-ban Tamperében felállított egyéni csúcsához.
Ugyancsak 400 m gáton nyújtotta élete eddigi legjobb teljesítményét Bencsik Ádám. 2019-ben még az utánpótlás korúak között szerzett ezüstérmet, idén már a felnőttek között is letette a névjegyét. Szoros versenyben győzte le riválisát, aminek bronzérem volt a jutalma.  

Dobogósaink mellett további nyolc alkalommal értünk el döntős helyezést.
V. Kovács Noel – gerely – 68,58 m
V. Szécsényi Anna, Erdei Tamara, Vajda
Virág, Horváth Dóra – 4X400 m – 3:53,24s
VI. Bánházi Botond – rúd – 4,50 m PB
VI. Rab Attila – gerely – 67,34 m
VI. Merényi Panna – 5000m – 17:33,38s PB
VI. Jákfalvi Blanka – gerely – 43,70 m  
VII. Göblyös Csenge – 100m – 12,26s
(e.f.: 12,08s)
VIII. Guth Mátyás – magas – 2,00 m PB

 Budai Tamás, XVI. Kerületi Újság 

A XVI. Kerületi Újság 16. számában olvasható: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202016szam-20200826