Ugrás a tartalomra

Foci körkép

Szentmihályi búcsú   Valamikor, réges-régen, minden évben, Mihály nap környékén (szeptember 29.) rendezték a szentmihályi Búcsút. A lakosság nagyon kedvelte, rengetegen voltak a Piac téren (ma Hősök tere). Az idei szentmihályi búcsúnak már kevésbé örültek a sportot, a focit kedvelő emberek. A 106 éve alapított (1913) és 1991-ben újjá alakult RAFC fennállásának leggyengébb teljesítményével, 16 éves NB III-as és 6 éves BLSZ I-es szereplés után a 2018/19. évi szezon végén kiesett a BLSZ II osztályba.  

Kétségtelen, hogy a sporttelepük körüli (mindenki által ismert) immár két éve tartó áldatlan állapot, a „hontalanság” nagy szerepet játszott a kiesésben, de mindent nem volna szerencsés erre fogni.
Jó hír, hogy a csapat nem bomlott szét, sőt, néhány játékos ide igazolt. A legnagyobb erősítés a volt játékosedző, Vörös Péter visszatérése, aki a Tápiószentmártontól jött és vele tartott Aranyos Kevin, Balatoni Balázs, Gerhárt Tamás, Molnár András. Újra csatasorba állt Jernei Bence. Az ifjúsági csapatból is felkerülhet néhány fiatal. Távozott: Skravanek László (Ikarus), Vörös Botond (Pécel), Henrik Gergely (külföldi munka).
Vörös Péter szerint a cél a visszakerülés, feljutás. (Nem lesz könnyű… V.F.)
A rajt mindenesetre elég jól sikerült, a csoportban a jobbak közé sorolt csapatok ellen két győzelem, két döntetlen a mérleg.

Eredmények:
RAFC – Airnergy FC 1-1 (1-0)
Gázgyár II – RAFC 0-1 (0-0)
RAFC – Pestszentimre 2-1 (1-0)
RAFC – TF 1-1 (1-0)

A III. osztályban induló RSC (Rákosszentmihályi Sport Club) jelentősen erősödött az új bajnoki idény előtt. Az új edző (Mimon Shai helyett) Czinege László lett. Péter Ákos (Becsehely) és Sámson Imre (UBV) távozott, viszont jött: Siliga Dávid, Balogh Bence, Devecser Zsolt, Borgulya István (mind Ikarus), Borgulya Dávid, Krucsó Tamás (mindkettő Mogyoród), Réz Ádám (Göd).
Sajnálatos módon az eddig „hazai pályának” számító Ikarus sporttelepen a jövőben nem játszhatnak, így egyelőre bizonytalan, hol lesz az „otthonunk”.
A játékoskeret mindenesetre valóban erősödött és Lohn János, az RSC elnöke, abban bízik, hogy ha az edzéslátogatás javul, akkor a középszerűségből elindulhatnak az élcsoport irányába. A rajt jól sikerült: első meccsüket idegenben
5-1 -re nyerték a Piramis ellen, a második fordulóban az MTK Baráti Kör csapata szégyenszemre 7(!) játékossal állt ki, és a 8. percben  (!) kapott második gól után egy játékosuk „sérülésre” hivatkozva lejött a pályáról és így a játékvezető lefújta a mérkőzést. A szabályok értelmében a mérkőzés győztese 3-0-as gólkülönbséggel az RSC, így két forduló után 6 pontjuk van.

Természetesen két mátyásföldi csapatunk is (felkészülésükről előzőleg már szóltunk) elkezdte az új bajnokságot.

Eredmények:
Csep-Gól FC – Ikarus 1-3 (0-1)
Ikarus – Budafok II 1-3 (0-2)
SZAC – Ikarus 5-1 (3-0)

MLTC – MUN SE 2-2 (1-0)
MLTC – Gázgyár II 1-0 (1-0)
Pestszentimre – MLTC  4-3 (2-1)

Varga Ferenc - XVI. Kerületi Újság