Ugrás a tartalomra

Focikörkép

Focikörkép

Megkezdődött a 2017/18-as idény II.

Legutóbb az Ikarus és a RAFC a 2017/18-as bajnoki idény előtti készülődéséről számoltunk be. Ezúttal a két III. osztályban induló csapatnál, az MLTC-nél és az RSC-nél néztünk körül.

A mátyásföldieknél Zséli László vezetőedző elmondta, hogy a játékoskeretben alapvető változás nem történt, tehát az egyre inkább összeszokó, fiatal társaság együtt maradt. Néhány, ugyanehhez a korosztályhoz tartozó fiatal némi szünet után ismét csatasorba állt, és az edzéseken mutatott teljesítményük alapján bővülhet a keret. Zséli László az 1-5. helyre várja csapatát. Elképzelhető, hogy az MLTC az előttünk álló idényben kivívja a II. osztályba való feljutást.

A II. osztályból csalódást keltő kiesése után a Rákosszentmihályi SC elszántan készült a visszakerülés kiharcolásáért. Lohn János elnök az ősz folyamán az 1-6. helyre várja csapatát és bízik a tavaszi jó folytatásban. A felkészülést július végén kezdték meg. Két játékos, ifj. Stranyóczky László és Buglyó Ivó távozott. Érkezett viszont Sütő Gábor (Ikarus U19) Ignácz Szilveszter (Tardos), Péter Ákos (Becsehely), Szabó Roland (RKSK). Sajnos, három játékosukat (id. Stranyóczky László, Szabó Zoltán, Szécsi Márk) műteni kell.

Az MLTC és a RSC bajnoki rajtjára szeptember 3-án került sor.

Közben az első osztályban már megindultak a küzdelmek. Az Ikarus az Emléktornán mutatott kiváló formáját átmentette a bajnoki rajtra, hazai pályán a Kelent simán verte 4-0-ra, majd bravúros győzelmet aratott a 43.sz. Építők otthonában (2-1). A harmadik fordulóban ismét brillírozott: a Gázgyártól hozta el a 3 pontot (3-1).

Annál gyengébben kezdett a RAFC. Előbb otthon szenvedtek 4-1 arányú vereséget a 43. sz. Építőktől, majd az Újpest tartalékcsapatától 6-1-es zakóval távoztak. Azután javítottak. Nagy küzdelemben 1-0-ra nyertek a Hegyvidék ellen a Pirosrózsa utcában.

Beindult tehát a fociban is a nagyüzem, a szurkolóknak jó meccseket, a csapatoknak sikeres szereplést kívánunk!

 

XVI. Kerületi Újság - Varga Ferenc