Ugrás a tartalomra

Focikörkép - Folyt. köv.

A COVID-19-es bajnokságban nem sok téli pihenőt kaptak labdarúgócsapataink. A profik már január 4-én elkezdték a felkészülést a január 23-án folytatódó bajnoki idényre, de az amatőröknek is korán csatasorba kell állniuk. Ha ránézünk a tabellákra, látható, hogy a vírus miatt sok csapat mérkőzése elmaradt, és a Szövetség rendelkezése értelmében ezeket a meccseket a bajnoki rajt előtt be kell pótolni. Ebben kerületünk csapatai is érintettek: a RAFC egy meccsel „tartozik” (nem ő kérte a halasztást), az MLTC hat (!) „pótmérkőzésben” érdekelt, az RSC pedig kettőben.
Hogy azután az időpontokra a vírus és az időjárás rábólint-e, ki tudja?
Az Ikarus mind a 15 meccsét lejátszotta a bajnokságban. Mint évvégi értékelésünkben említettük, nagyon nem sikerült számukra az ősz, és ezt a táblázaton is láthatjuk. A Budapest I. osztály alsó fertálya így fest:

12. XXII. Svábhegy 13 mérkőzés 12 pont
13. Ikarus 15 mérkőzés  9 p
14. RAFC 14 mérkőzés  8 p
15. Közterület 15 mérkőzés  7 p
16. Csep-Gól 12 mérkőzés  6 p

Az IKA viszont áll még a Budapest Kupában. A bajnoki rajt előtt egy héttel Pestszentimrén játszik a 8 közé jutásért. Tavaszi első bajnoki mérkőzésüket február 20-án, vagy 21-én játszák (pontos időpont még nincs), hazai pályán a Budafok II ellen.
Mint fent látható, tavasszal a RAFC helyzete sem lesz könnyű. A Csep-Gól látván, hogy a RAFC az idény végére jó formába lendült, a vírusra hivatkozva kétszer is elhalaszttatta találkozójukat. Így a bajnokság kezdete előtt 3 nappal, 2021. február 17-én 19 órakor az Ikarus pályán pótolják az elmaradt mérkőzést. (Érdekesség, hogy ha a RAFC ezt a meccset megnyerné, megelőzné az Ikarust…) Az első bajnokit február 20-án, a csoportból kiemelkedő Kelen ellen, idegenben játsszák.
Az (át)igazolásokról még korai beszélni (január 15-től február 14-ig tart). Egy friss hír: a RAFC szurkolók egykori kedvence, Fekete „Sanyika” több év után visszatér a kék-sárgákhoz.
Úgy gondolom, a fentiekből kiderül, hogy tavasszal nem mindennapi feladat vár csapatainkra ahhoz, hogy a COVID-19 legyőzése mellett az ellenfelek ellen is sikerrel vegyék az akadályokat és az Ikarus valamint a RAFC továbbra is az I. osztályban szerepelhessen.

Varga Ferenc

A XVI. Kerületi Újság legfrissebb száma: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202102-szam-20210127