Ugrás a tartalomra

Ismét győztek

Ismét győztek

A XVI. kerületben működő Jó Szívért Közhasznú Egyesület idén is részt vett a Magyar Szívegyesületek Országos Sporttalálkozóján, és ismét fényes érmekkel érkeztek haza. A rendezvényről Osvald Péterrel, az Egyesület elnökével és Réthy András elnökségi taggal beszélgettünk.

A szívük egészségéért sportolók 28. alkalommal mérkőztek meg egymással több sportágban, de mivel a szövetség két évvel ezelőtt újjáalakult, ezért a mostani, Barcson rendezett találkozó hivatalosan a 2-es számot kapta.

– Önök miért pont a röplabdát választották?

– Azért, mert egyesületünk tagjai szervi szívbetegséggel élők, infarktuson, illetve különböző szívbetegségekkel kapcsolatos beavatkozásokon átesett férfiak és nők. A röplabda az egyik olyan mozgásforma, amelynek során nem kell folyamatosan és intenzíven futni, ütközni és az egyes megmozdulások között lehet egy kicsit pihenni. Ugyanakkor megmozgatja a vérkeringést, az oxigéncserét, ami jó hatással van az egész szervezetre – mondta Osvald Péter.

– Az országos versenyeken korábban is mindig az elsők között végeztek.

– Idén sem kell szégyenkeznünk, hiszen mind a vegyes, mind a férficsapatunk eggyel feljebb lépett a dobogón a tavalyihoz képest. A vegyes csapatunk aranyérmes lett, a férfiak pedig ezüstéremmel térhettek haza. Igaz, kicsit kevesebb induló volt, mint korábban, amelynek talán a nagy távolság volt az oka, és lehet, hogy a kánikula is visszatartott néhány csapatot, de azért a dobogós helyeket most sem adták ingyen – hangsúlyozta Réthy András.

A jelenleg 25 tagú egyesület ezúton is köszöni az Önkormányzat Kulturális és Sport Bizottságának támogatását, amely remélhetőleg a jövőben is hozzásegíti őket ahhoz, hogy ilyen szép eredményt érjenek el.

XVI. Kerületi Újság - Mészáros Tibor