Ugrás a tartalomra

Ismét reflektorfényben a vívók

Az idei nyár nem sok pihenést engedélyez a Kertvárosi Vívó Sportegyesület edzői és sportolói számára. A júniusi Európa-bajnoksággal elkezdődött a kvalifikációs időszak, így most már nincs olyan nap, hogy a kardozóknak ne jutna eszükbe a tokiói olimpia. A részletekről a mesteredző, a „Decsi Műhely” vezetője, Decsi István tájékoztatta lapunkat.  

– Igen, valóban megkezdődött a kvalifikációs időszak, amely számunkra igen jól indult, hiszen a düsseldorfi Európa-bajnokságon a Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összetételű kardcsapat Bodnár József, Neuhold Sándor, Decsi István és Decsi András edzők szakmai irányítása mellett ezüstérmes lett. Ennek nem csak a csapat szempontjából van jelentősége, hiszen az egyéni kvalifikációt is a csapaton keresztül lehet megszerezni.
Ennél is hangsúlyosabb esemény a július 15-e óta zajló világbajnokság. Ez már dupla szorzóval számít a kvalifikációba, nagyon fontos a 2020-as tokiói olimpia szempontjából is, de természetesen hazai pályán szeretnénk valamilyen nagyon fényesen csillogó érmet, esetleg érmeket szerezni. A kardcsapat szereplésével kezdődik a vívók viadala. Budapesten már ötödik alkalommal rendeztek vívó világbajnokságot. Kardozóink mindig ott vannak a világ élvonalában, egyéniben és csapatban is mindig szereztek érmes helyezéseket, nem ritkán aranyérmet, így nem titkolt vágyunk, hogy a hazai közönség előtt aranyérmet szeretnénk. A Düsseldorfban ezüstérmet nyert csapat változatlan összeállításban ott lesz a páston, és a fiúk minden idegszálukkal arra koncentrálnak majd, hogy az álom valóra váljon.
A világbajnokság július 15-től 23-ig tart. Ezen belül 18-án csütörtökön lesznek az egyéni versenyek, 21-én vasárnap pedig a csapatdöntők. A vívósport XVI. kerületi rajongói, akik nem a helyszínen szurkolnak a magyar versenyzőknek, ezekben az időpontokban hallgassák, nézzék a közvetítéseket, hogy együtt örülhessünk az esetleges sikernek, amiben nagyon bízunk.
Ehhez a Kertváros lakói nevében csak annyit tehetünk hozzá: Hajrá Kertvárosi Vívó Se! Hajrá Decsi-team! Hajrá Csanád, Áron, Tamás és András!


Mészáros Tibor - XVI. Kerületi Újság