Ugrás a tartalomra

Javul az RSC

A szebb napokat is átélt Rákosszentmihályi Sport Club (RSC) jelenleg a Budapest III. osztályban szerepel. 2002-ben régi RAFC játékosok alapították. Sorban nyerték a bajnokságokat, még az I. osztályba is feljutottak (2010) és bronzérmesek lettek!
Három évnyi I. osztályú szereplés után nehéz idők jöttek az RSC számára és hamarosan a III. o.-ban találták magukat. A játékoskeret megváltozott, kiöregedett, az újaknak nem volt könnyű a kiváló elődök nyomdokába lépni. A csapatban az elnök, Lohn János tartotta (tartja) a lelket. Az, hogy még létezik az RSC, nagyrészt neki köszönhető.
Mostanra ismét biztató jelek kezdenek látszani. A 2019/20. évi bajnoki idény előtt (nyáron) erősödött a játékoskeret. Érdekesség: ezúttal az Ikarus csapatától jöttek az RSC-hez, és ami örömteli, fiatalok (is). Ez meg is látszott az őszi szezonban. Kiváló rajtot vettek, az első hat fordulóban öt győzelem és egy vereség volt a mérleg. A további hét mérkőzésen (a csoportban 14 csapat van) kissé visszaesett a teljesítmény: három győzelem, kettő döntetlen, kettő vereség. A viszonylag jó szereplés a csapathoz visszatért, népszerű Czinege László érdeme is. A télen ismét erősödött a gárda, Szabó Pál (Ikarus) és a kiváló volt RAFC, majd Ikarus játékos, Kasinszky István is a zöld-sárgáknál folytatja.
Ha tavaszra sikerül egyenletesebbé tenni a formát, az RSC megcélozhatja a dobogót is.
A tavaszi idényben az I. és II. osztály február 22-én, a III. osztály pedig március 7-én rajtol.


Varga Ferenc - XVI. Kerületi Újság