Ugrás a tartalomra

Jó szívért – a barátságért

A Jó Szívért Közhasznú Egyesület röplabdásai idén tavasszal részt vettek a jászberényi Nyuszi Kupán. Többek között játszottak a kunhegyesi csapat ellen is. Így derült véletlenül fény arra, hogy a budapesti Jó Szívért Egyesület egyik játékosa, Kovácsné Antal Éva eredetileg kunhegyesi lány, ott járt iskolába, szülei és számos rokona él ma is Kunhegyesen.
A játékosok – mint egykori „földik” – örömmel borultak egymás nyakába, és a két csapat többi tagja is nyomban barátkozni kezdett egymással. A vidám beszélgetésnek egy kunhegyesi meghívás lett a vége, amire a budapestiek nagy örömmel mondtak igent annál is inkább, mert egy újabb barátságos mérkőzés jó felkészülési lehetőséget nyújt az augusztusban Zalaegerszegen sorra kerülő Szívegyesületek Röplabdakupájára.
Júniusban egy hosszú hétvégét vendégeskedtek Kunhegyesen, ahol megismerkedtek a várossal és a környékkel, valamint a termálfürdő gyógyító vizét is kipróbálták. Pénteken este került sor az első barátságos mérkőzésre, amit a hazaiak nyertek meg 3:2-re. De másnap este volt a visszavágó, amikor is a budapesti vendégek győztek ugyancsak 3:2-re. Elmondhatjuk, hogy a két csapat között nem csak a baráti érzés kölcsönös, de a sportbéli erőviszonyok is hasonlóak.
A Jó Szívért Közhasznú Egyesület röplabdásai mindig nyitottak az új ismerősökre és barátságokra. Néhány éve Hollandiában játszottak az ottani „szíves röplabdacsapatokkal”, jelenleg pedig folyamatban van a kapcsolatfelvétel egy berlini szenior röplabdacsapattal.
Országon belül vagy kívül – a sportbarátság mindig nagyszerű dolog, és a Jó Szívért Közhasznú Egyesület röplabdásai ennek a nemes ügynek kiváló követei.
Oswald Péter elnök és
Kövecs Gyula edző

beszámolója alapján lejegyezte  

Gueth Ádám - XVI. Kerületi Újság