Ugrás a tartalomra

Jó szívű röplabdások - A Jó Szívért Közhasznú Egyesület beszámolója

Augusztus első hétvégéjén, a Zalaegerszen rendezett IV. Orvos-Beteg Konferencia sportrendezvényén kerületünk szívbeteg röplabdásai is képviseltették magukat.  A megmérettetésen a Jó Szívért Közhasznú Egyesület sportolói két ezüstérmet szereztek.

A rendezvény a Magyar Szívegyesületek Országos Szövetsége és a Zalaegerszegi Szív- és Érbetegek Egyesülete közös szervezésében valósult meg. A szövetség részéről 398 fő, azaz 13 egyesület vett részt 11 különböző sportágban.
A rendezvény első napján a sportolókat a város polgármestere és a helyi elöljárók fogadták. Közös ebéd után a város szépségeit és nevezetességeit is felfedezték. Az egyesületek közül kilenc adott úgynevezett kultúrműsort, mely eredetileg városuk illetve településük rövid bemutatására vonatkozott. A Jó szívért Közhasznú Egyesület túlmutatva az előírtakon, zenével és humoros betétekkel fűszerezett műsort tartott, melyben a csapatjáték és az időskori sportolás szépségeit olyan slágerek hirdették, mint például Aradszky László Nemcsak a húszéveseké a világ című örökzöldje vagy a Queen We are the Champions című rockslágere.
A második napon tartották a Konferencia egésznapos tornáját, melyen egyidőben különböző  helyszíneken és különböző sportágakban mérhették össze erejüket a sport szerelmesei, amelyből azért az esti bankettre is tartalékoltak valamennyit.
A rendezvényen különös figyelmet kapott az egészségmegőrzés illetve a megelőzés, így lehetőség nyílt orvosi konzultációkra és vizsgálatokra, ahol az orvosok hasznos tanácsokkal látták el a pácienseket többek között a sportolással valamint az újraélesztéssel kapcsolatban.
A versenyen az Egyesület a röplabda sportágban képviseltette magát, ahol a férfi és a vegyes csapat egyaránt a megtisztelő második helyezést érte el. Az Egyesület tevékenységét és a versenyrészvételt az Önkormányzat is hathatósan támogatta.


Osvald Péter elnök és Kövecs Gyula edző beszámolója alapján lejegyezte Gueth Ádám