Ugrás a tartalomra

Junior és Ifjúsági Liga Döntő

Augusztus 24-25-én harmadik alkalommal rendezték meg az atlétikai Junior és Ifjúsági Liga döntőit. Az egész szezont felölelő versenysorozat csúcspontjaként a korosztályok 8-8 legtöbb pontot gyűjtött atlétája állhatott rajthoz a Lantos Mihály sportközpontban. A nyár végi kánikula nehezítette a versenyzők dolgát, mégis számos izgalmas versenyt és jó eredményt láthattunk. A két napos viadal során atlétáink tizenkét alkalommal állhattak dobogóra. A juniorok mezőnyében háromszor hívtak ikarusos versenyzőt eredményhirdetéshez.

Kovács László épp kilábalva betegségéből, a férfiak súlylökő versenyszámában szerzett bronzérmet. Fróna Hanna azonos eredményt ért el a női rúdugrásban, mint a második helyezett, azonban a legnagyobb teljesített magasságát másodikra sikerült abszolválni, míg riválisának elsőre, így lehetett harmadik.
Forsthoffer Réka élete eddigi legjobb teljesítményével rukkolt elő gerelyhajításban, bizonyítva, hogy szezonvégi versenyeken is lehet jó formában versenyezni.
Az ifjúságiak kilenc dobogós helyet szereztek.
Pap Márk folytatta kiváló szereplését. Magabiztosan, könnyedén szerezte meg a győzelmet 110 m gátfutásban, ráadásul csupán egyetlen tized másodperccel maradt el az érvényben lévő korosztályos csúcstól.
Dobi Larina pályafutása legsikeresebb hétvégéjén van túl. Szombaton előbb 100 m-en kissé gyengébb rajtot követően nagyszerű futással ért be a harmadik helyen, amit 400 m-en lazább kezdés után nagy hajrával szerzett bronzéremmel folytatott. Vasárnap pedig összeszedett versenyzéssel 200 m-en szerzett szépen csillogó ezüstöt.
Gajdos Dominika izgalmas küzdelmet vívott 800 m-en. A verseny közben többen is megelőzték, de a célegyenesbe fordulva, mint azt többször is láthattuk tőle, újítani tudott és megszerezte a második helyet.
Polyák Zoltán volt a másik nagy nyertese a 110 m gátfutásnak. Összeszedett versenyzéssel, egyéni csúccsal futott be bronzérmes helyen.
Bánházi Botond gondoskodott róla, hogy ugró számban is legyen dobogós helyezésünk. A fiúk rúdugró versenyszámában szerzett harmadik helyet.
Merényi Panna óraműhöz hasonlítható pontossággal vágott neki a 3000 m-nek. Éppen azt a tempót tartva, amit edzője kért tőle. A táv közepén ugyan a tempó kissé visszaesett, megérdemelten kerülhetett a nyakába a harmadik helyért járó bronzérem.


Budai Tamás - XVI. Kerületi Újság