Ugrás a tartalomra

Kiesett az RSC

Focikörkép

Kiesett az RSC

Legutóbb kerületünk két, Budapest I. osztályában induló együttesének, az Ikarusnak és a RAFC-nak a bajnoki teljesítményét értékeltük. Nézzük most másik két csapatunk, az RSC és az MLTC szereplését a 2016/17. évi idényben!

A másodosztályba sorolt RSC már évek óta nehéz körülmények között (pénzhiány, pályagondok, meghatározó játékosok kiöregedése, távozása) próbálta kiharcolni az osztályban maradást. Amitől tartani lehetett, most bekövetkezett: sajnos, a csapat kiesett a harmadosztályba.

Az őszi szezont még a bennmaradást jelentő 12. helyen zárták a tizenhatos mezőnyben 11 ponttal (4 győzelem 11 vereség, -1 büntető pont). Az alsóházban nagy tömörülés volt és tavasszal mindenképpen jobb szereplés kellett volna a kiesés elkerüléséhez. A csapat viszont pontosan úgy szerepelt, mint az első félidőben: négy győzelem és 11 vereség. Az utolsó öt fordulóban – amikor a legjobban kellett volna pontot szerezni – 5 vereség következett. A vetélytársak jobban igyekeztek és így az RSC végül az utolsó előtti, 15. helyen fejezte be a bajnokságot. A gyenge teljesítményt, a kiesés okait nem tisztünk elemezni, de szerény véleményem szerint ezzel a játékos állománnyal nem lett volna szabad búcsúzni. Remélhetőleg jövőre sikerül visszakerülni, bár, mint tudjuk, bajnokságot nyerni minden osztályban jóval nehezebb, mint bennmaradni.

Jónak mondható a Budapest III. osztályban vitézkedő MLTC teljesítménye. Mint ismeretes, három évvel ezelőtt az ifjúsági csapattal kezdték el az építkezést a felnőttek között, és Zséli László vezetőedző munkája mára már kezd beérni. Az osztályhoz képest erős mezőnyben az értékes 4. helyet szerezték meg, miközben 103 gólt szereztek, a legtöbbet a 14 csapat közül. (A házi gólkirály Kutasi Vitéz Bálint 18 találattal.)

Az őszt is a 4. helyen fejezték be, 26 pontot gyűjtve. Tavasszal a 3-5-ig fordulóban becsúszott 3 vereség, utána 5 győzelem és két döntetlen következett. Így értek el az utolsó fordulóhoz, amelyben a Futbalféria volt az ellenfél, amely egy ponttal előzte meg a mátyásföldieket. Ezen a meccsen dőlt el tehát a 4. hely sorsa és a fiúk pillanatnyi kétséget sem hagytak, hogy ki a jobb: 4-0 (2-0)-ra győztek és lettek negyedikek.

Az időközben néhány régi, rutinos játékossal erősödő gárdának a 2017/18. évi bajnokságban esélye lesz akár a bajnoki cím, a felkerülés kiharcolására is.

XVI. Kerületi Újság - Varga Ferenc