Ugrás a tartalomra

Kilenc érem hazai pályán

A két legfiatalabb korosztály egyéni bajnokságát rendezték meg július 8-a és 9-e között az Ikarus Sportcentrumban. Az esemény végig kánikulában zajlott, ami külön megpróbáltatást jelentett a versenyzőknek, a versenybíróknak, az edzőknek és a nézőknek egyaránt. Mindezek ellenére néhány számban az ötvenet is meghaladta az indulók száma.

Atlétáink közül kimagaslóan teljesített Urbán Zita, aki a 800 és az 1500 métert is magabiztosan, meggyőző fölénnyel nyerte meg. Id. Tomhauser István tanítványa ezáltal kivívta a jogot arra, hogy a Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is rajthoz álljon július 27-én. (Ott az 1500 méteres síkfutás döntőjébe került, majd bátor versenyzés után a tizenkettedik helyen végzett 4:51,46-os idővel. Zita egyébként egész évben kimagaslóan teljesített, fedett pályán és szabadtéren, 800 és 1500 méteren is megnyerte korosztálya országos bajnokságát.)

Szorosabb versenye volt Gulyás Johannának gerelyhajításban, de a Kovács Gyula által edzett sportoló a téli dobó országos bajnokságon megszerzett aranya után most sem talált legyőzőre.

A serdülők további két bronzérmet szereztek: Takács Bertalan az id.Tomhauser Istvánnal folytatott munka következtében 1500 méter akadályon izgalmas, szoros versenyben, jó hajrá után állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Előházi Dániel pedig egyéni csúccsal lett harmadik súlylökésben Kovács Gyula segítségével.

Az újoncok versenyében ugró, dobó és futó nyakába is akasztottak érmet. A Lőrincz Milán által edzett Sztanev Máté ezüstöt, míg Kőszegvári Balázs bronzot nyert rúdugrásban. Az ifj. Tomhauser István vezetésével készülő Csúr Balázs egyenletes, okos versenyzéssel 600 méteren szintén harmadik lett, míg Strényi Gábor az újoncok súlylökő versenyét fejezte be ugyanebben a pozícióban ugyancsak egyéni csúccsal. Az ő munkáját Kőrös András irányítja.

XVI. Kerületi Újság