Ugrás a tartalomra

Kilencszer a dobogón – UTÁNPÓTLÁS ÉS JUNIOR OB

Kilencszer a dobogón

– Utánpótlás és Junior OB

A felnőtt csapatbajnokság keleti elődöntőjét követően idén az Utánpótlás és Junior Országos Bajnokság volt a második jelentős esemény a versenynaptárban, aminek Miskolc volt a házigazdája június 9. és 10. között. A meglehetősen párás meleg alaposan próbára tette a sportolók, az edzők, a rendezők és a nézők tűrőképességét. Az Ikarus atlétái azonban így is kilenc dobogós helyezéssel büszkélkedhettek.

Az utánpótlás korúak mezőnyében Horváth Csaba kisebb sérüléssel bajlódott, így csak egyetlen ugrásra vállalkozott, amivel meg is nyerte a bajnokságot. Kőrös András tanítványa remélhetőleg a felnőtt bajnokságon már egészségesen versenyezhet.

Dénes Ervin az első napon 3000 méteres akadályfutásban megszerzett bronzérmét követően másnap 5000 méteren ezüstérmet nyert. A siker értékét növeli a már említett időjárási körülmény, amely leginkább a közép- és hosszútávfutók teljesítményére szokott negatív hatással lenni.

A juniorok mezőnyében Kovács Gyula három tanítványa is dobogóra állhatott. Kovács László magabiztosan nyerte a súlylökést, Kovács Noel pedig fölényesen diadalmaskodott gerelyhajításban. Mindketten megvédték 2017-es bajnoki címüket. Utóbbi versenyszámban Horváth Leon harmadik lett. Fischer Márk Kovács László mögött kevéssel lemaradva a súlylökés ezüstérmét szerezte meg, amivel kettős Ikarus győzelemnek örülhettek a drukkerek. Bak Bálint 110 méteres, Szeiffert András pedig 400 méteres gátfutásban ért el egyéni csúcsot, igazolva a jó formaidőzítést. Ezért mindkét ifjabb Tomhauser István által felkészített atléta bronzéremmel térhettett haza.

XVI. Kerületi Újság