Ugrás a tartalomra

Korosztályos tornászbajnok Kertvárosunkban Ruzsák Viviána

Korosztályos tornászbajnok Kertvárosunkban Ruzsák Viviána

A most 10 esztendős Ruzsák Viviána tovább öregbíti kerületünk hírnevét a sport világában. A fiatal tornász már most is kimagasló eredményekkel büszkélkedhet és megállíthatatlanul halad előre céljai felé. A friss korosztályos bajnokot a sportélet nehézségeiről, eredményeiről és jövőbeli terveiről kérdeztük.

– Hogyan és mikor kezdtél el érdeklődni a torna iránt?
– 3 évesen anyáék elvittek ovis tornára a Postás SE-be, ahonnan később kiválasztottak és bekerültem egy versenyzői csoportba. Nagyon megszerettem a tornát, akkor még a talaj volt a kedvencem.

– Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulmányaidat az élsporttal?
– A kerületben a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában kezdtem tanulni, de mivel heti 6 x 3,5 órát edzek, átjelentkeztünk a Csanádi Árpád Sportiskolába, ahol jelenleg is tanulok.  4. osztályba járok, idáig kitűnő tanuló voltam. Az iskolában edzés előtt megírom a házi feladataimat, de az angol illetve verstanulás többnyire már estére vagy hétvégére marad.

– Nemrég korosztályos országos bajnok lettél. Mesélj erről!
– 2018 novemberében átigazoltam a KSI SE-be, ahol elindulhattam a MATSZ által szervezett négyfordulós gyermek kezdő versenyen. Itt egyéni összetettben 1. helyezett lettem, szerenkénti eredményeim pedig: talajon a 2., korláton a 3., gerendán a 4., és ugráson a 7. helyezést értem el. Korábban Zsebibaba versenyeken indultam még a Postás színeiben, egyéniben és csapatban is dobogós helyezéseim voltak.

– Hol és kivel folytatod a felkészülést?
– Jelenleg a KSI SE-ben tornázom, edzőim Tücsi néni (Balzsayné Reubl Tünde) és Iván bácsi (Kisiván István). Nagyon szeretem őket, jó velük együtt dolgozni. Az edzések jó hangulatban telnek, sokat fejlődtem, mióta az új csapatomban vagyok.

– Volt-e esetleg komolyabb sportsérülésed?
 – Szerencsére még nem!

– Milyen terveid vannak rövid- és hosszútávon?
 – Idén indulhatok már a négyfordulós haladó versenyen egyéniben és csapatban is. Jó lenne minél jobb eredményt elérni, bár ezen még dolgozunk edzőimmel és csapattársaimmal. Később szeretnék bekerülni a válogatottba, tornázni nemzetközi versenyeken. A 2028-as Olimpia még messze van, jó lenne ott lenni, de elsősorban a magyar versenyeken szeretnék szép eredményeket elérni.


Gueth Ádám - XVI. Kerületi Újság