Ugrás a tartalomra

Lesz utánpótlás…

Idén is az Ikarus volt a házigazdája a Magyarország Utánpótlás és Junior Bajnokságának. A kényszerű zivatarszünetek ellenére számos remek versenyt, kiélezett csatát láthattunk.                                    

Utánpótlás korúak:
Bencsik Ádám a felnőttek között szerzett bronzérme után esélyesként állt rajthoz 400 m gáton. Az egy héttel korábban látott produkciójához képest még pontosabb és összeszedettebb versenyzést láthattunk tőle, aminek jutalma újabb egyéni csúcs és a bajnoki cím volt, és meghívást kapott az augusztus 19-én, Székesfehérváron sorra kerülő 10. Gyulai István Memorialra.
Kovács László harmadik volt a felnőttek súlylölők között, de nem volt igazán megelégedve a teljesítményével. Most úgy érkezett az utánpótlás bajnokságra, hogy kihozza magából a maximumot. A kiegyensúlyozott edzésteljesítménye is erre engedett következtetni. Az első sorozatban máris magához vette a vezetést, amit az ötödikben bő húsz centiméteres egyéni csúccsal toldott meg, bebiztosítva ezzel a győzelmet.
Kovács Noelnek bizonyos szempontból nehezebb dolga volt. Alig kezdődött el ugyanis a férfi gerelyhajítás, máris megérkezett a nyakukba az égi áldás, eláztatva mindent és mindenkit. Noel ezt követően nem is tudta folytatni a félbeszakadt versenyét. Azonban a második sorozatban teljesített kísérlete elegendő volt a győzelemhez.
Csighy Adriennt szerencsére nem zavarta meg, hogy a nők hármasugró versenyszámát a körülmények miatt szombat helyett csak vasárnap délben rendezték, hiszen egyéni csúcsát megjavítva lett ezüstérmes.
Erdei Tamara számtalan váltóban szerzett érem után ezúttal dobogóesélyesként állt rajthoz egyéniben, 400 m-en. Az év folyamán teljesített számos egyéni csúcsát újabbal fejelte meg, ami bronzérmes pontot tett a szezon végére.      
Forsthoffer Réka a juniorok között már állt bajnoki dobogón női gerelyhajításban, így nem is lehet más a cél, mint dobogóra állni az U23-as korosztályban is. Ennek megfelelően is alakult a verseny. Már az első sorozatban megszerezte a harmadik pozíciót, és azt nem is engedte ki a kezéből.
Eredményeink (UP):
I. Bencsik Ádám – 400 m gát – 52,77 s PB (edző: Budai Tamás), I. Kovács László – súly – 17,34 m PB (edző: Kovács Gyula), I. Kovács Noel – gerely – 61,31 m (edző: Kovács Gyula), II. Csighy Adrienn – hármas – 11,06 m PB (edző: Budai Tamás), III. Erdei Tamara – 400m – 58,34 s PB (edző: Pozsgai Dániel), III. Forsthoffer Réka – gerely – 41,21 m (edző: Kőrös András), IV. Dénes Mátyás – 3000 m akadály – 10:09,68 s,VI. Bognár Gyula – diszkosz – 40,88 m, VII. Bognár Gyula – súly – 11,95m PB
XI. Csighy Adrienn – távol – 4,87m

Juniorok:
Merényi Panna az 5000 m-es síkfutás első lépésétől kezdve kézben tartotta a versenyét. Mivel a junior hölgyeket az utánpótlás korúakkal együtt indították – de külön értékelték – Panna azonnal a futam élmezőnyével tartott, ahol az idősebbek diktálták a tempót. Ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis hamar leszakította riválisait és magabiztosan zsebelte be a győzelmet.
Pap Márk ezúttal nem legerősebb versenyszámában, 110 m-es gátfutásban tette próbára magát, hanem 200 m-en. Az előfutamból, látványos, könnyed futással került a fináléba, ahol erős kezdés és óriási csatát követően ezüstérmet szerzett.
Szécsényi Anna egészítette ki a juniorok éremkollekcióját női 400 m-en. A táv felénél még hatodik volt, a célegyenesbe már negyedikként érkezett és óriásit hajrázva, egyéni csúccsal szerezte meg végül a harmadik helyet.
Eredményeink (Junior):
I. Merényi Panna – 5000m – 17:31,12s PB (edző: Id. Tomhauser István), II. Pap Márk – 200m – 21,60 s (e.f.:  21,87 s) (edző: Ifj. Tomhauser István), III. Szécsényi Anna – 400 m – 58,82 s PB (edző: Budai Tamás), IV. Nagy Zsombor – gerely – 51,80 m, V. Szécsényi Anna – 400 m gát – 1:06,19 s, VI. Somodi Bálint – gerely – 46,20 m, X. Oszlánczi Ádám – 2:05,84 s PB, XI. Takács Bertalan – 2:06,09 s, Göblyös Csenge – 100 m – 12,73 s 

Budai Tamás , XVI. Kerületi Újság