Ugrás a tartalomra

Mátyásföldi részvétel a világbajnokságon

A katari fővárosban, Dohában, a Khalifa International Stadiumban rendezték idén a szabadtéri atlétika világbajnokságot, leszámítva természetesen a gyaloglás és maratoni futó versenyszámokat, amelyet utcán bonyolítanak le.   

A tíz napon át zajló küzdelmek során 209 ország közel 2000 versenyzője lépett „porondra”. Számtalan óriási csatát, kiélezett küzdelmet láthattak a helyszínre kilátogatók, vagy a közvetítést követők. Ezúttal is folytatódott az a trend, hogy egyre nehezebb szintek teljesítése volt szükséges egyáltalán a versenyre történő kvalifikációhoz. Az egész eseményre jellemző volt az extrém forróság és a magas páratartalom. Ennek javítására a stadionban klíma berendezés is üzemelt.
Wagner-Gyürkés Viktória sikeresen kijutott a világversenyre, és jó formáját bizonyítva még szeptember 1-én, Berlinben országos csúcsot futott 2000 m akadályon.
A dohai világbajnokságon természetesen már 3000 méteres akadályfutásban álhatott rajthoz Berkovics Imre tanítványa. Sajnos a verseny elején belekeveredett egy kisebb balesetbe, ahol sok időt és ritmust veszített. 9:52.11-es idővel ért végül célba, amivel sajnos nem lett döntős, futamában 11. lett.
Volt egy másik érdekeltségünk is Dohában.
Ifj. Tomhauser István edzőként utazott a válogatottal, mert egyik tanítványa, Kerekes Gréta 100 m gáton szerepelhetett a világ legjobbjai között. Gréta sajnos három század másodperccel lecsúszott az elődöntőről. Vezetőedzőnkről elmondható, hogy a 2009-es berlini világbajnokság óta mindegyik ilyen világversenyen részt vett tanítványaival. Előbb Kiss Dániellel, aki egyébként Kerekes Gréta munkáját is segíti, később pedig Baji Balázzsal.
Összességében mindenkit dicséret és gratuláció illet. Azon a világbajnokságon vettek részt, ahol 43 ország atlétái szereztek érmet, és a Nemzetközi Atlétika Szövetség statisztikái alapján (Spiriev-ponttáblázat), valamennyi teljesítmény összesítésével ez volt az eddigi legmagasabb szintű ilyen esemény.


Budai Tamás XVI. Kerületi Újság