Ugrás a tartalomra

Mazotti színesfémszüret a pulai világbajnokságon

A fitnesz világában októbertől júniusig tart a szezon. A sportolók és edzőik azonban nem mindig pihenhetnek akkor, amikor a fél ország nyaral, hiszen nem egy világversenyt a nyár derekán rendeznek. Arról, hogy milyen szezont zárt a Mazotti Fitness, az egyesület vezetőjét, Teszák Mariannt kérdeztük.  

– Októbertől általában minden hónapban két-három versenyen veszünk részt. Én most a legfontosabbakat emelném ki ezek közül. Az újévet Ecuadorban kezdtük.

– Hogyan kerül egy egyesület Mátyásföldről egy ecuadori nemzetközi fitnesz rendezvényre?
– Egyesületünket elég erősnek éreztük ahhoz, hogy csatlakozzunk az International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) szövetséghez, és az ő közvetítésükkel jutottunk Ecuadorba. Ismernek minket, tudják, hogy általában 40-45 gyerekkel versenyzünk, és ünnepélyes külsőségek között megkaptuk a hazai mezőny harmadik legjobb fitnesz csapata címet, így tudták, hogy képesek leszünk helytállni a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben is. Tanítványaim közül Vágó Virág, Pesti Bianka, Jantyik Szimonetta és Kosztolni Szabina már nemzetközi versenyek tapasztalataival felvértezve indultak a dél-amerikai versenyre. Teljesítményük alapján tagjai lettek a magyar junior válogatottnak, ami nem kis büszkeség számunkra. Virág és Bianka Ecuadorban két külön kategóriában 5. helyezést ért el, ami az ott összegyűlt nemzetközi mezőnyben hihetetlenül nagy eredménynek számít.

– Mi történt Ecuador után?
– Hazajöttünk, és folyamatosan versenyeztünk tavasztól egészen nyárig. Készültünk az IFBB májusi, spanyolországi fitnesz bajnokságára, és a Pulában megrendezett táncvilágbajnokságra.

– Milyen terhelést jelent a felkészülés ezekre a versenyekre?
– A versenyzőknek heti öt edzés. Ebben van erőnléti edzés Ancsin Lászlóval, a Magyar Szumo Szövetség elnökével, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagjával, és táncedzés Buskovics Vandával. Ezeket a feladatokat egy kicsit fintorogva fogadták a versenyzők, mert ők mindig csak ugrani és repkedni akarnak, de amikor látták mennyire hasznosak ezek az edzések, már lelkesen csinálták, és meg is lett az eredménye. Horvátországból két világbajnoki aranyéremmel, öt ezüsttel, öt bronzéremmel és sok pontszerző helyezéssel tértünk haza. A Titanic című táncjelenetünk 3. lett. Óriási a verseny a koreográfiák között is.
Majd részt vettünk Korfun a Gyerek Fitness Világbajnokságon. Ebben a korosztályban Szendrődi Zoé, Csépány Nikolett, Hati Szófia és Kézdi Titanilla nyújtott kiemelkedő teljesítményt – ők a gyerekválogatott tagjai –, akikhez nemsokára valószínűleg csatlakozik Kun Kiara és Szabó Jázmin. Ezután Balatonlellén táboroztunk ezzel zártuk az évet, majd két hét szünet következett. Július eleje óta azonban ismét folyamatosan edzünk heti háromszor.

– Hogyan folytatódik az egyesület programja?
– Októberben indul az új évad. Szeretnénk megrendezni a Mazotti-kupát, ami nagyon népszerű a meghívottak körében. Tavaly édesapám betegsége és halála miatt ez elmaradt, és nagyon sokan érdeklődtek iránta. Ezen kívül tervezünk egy Mikulás-kupát is, amelynek valamelyik kerületi iskola lesz a helyszíne. Ezek azonban a kicsit távolabbi tervek. Most még a szünet utolsó napjáig több turnusban tábort tartunk.

– Hány tagja van a Mazottinak?

– A létszám 100 és 120 fő között van évről évre. Közülük 50 fő indítható versenyeken. Továbbra is számíthatok barátnőm és munkatársam, Kosovics Anita támogatására, aki ugyan egy kicsit hátrább lépett, hogy családanyai feladatait ne kelljen elhanyagolnia, de az ő jelenléte biztonságérzetet ad nekem. Így aztán az iskolaév megkezdésekor indul minden elölről, reméljük az ideihez hasonló sikerekkel.   

Mészáros Tibor - XVI. Kerületi Újság