Ugrás a tartalomra

Meggyőző eredmények a magyar bajnokságon

Az elmúlt évekhez hasonlóan Székesfehérváron rendezték meg a 123. Magyar Bajnokságot június 22. és 24. között. A Bregyó közi atlétikai centrumban a nyár ellenére hűvös idő fogadta az indulókat.

Az első napon mindjárt egy címvédésnek örülhettek a kertvárosiak. Gyürkés Viktória ugyanis az 1500 méter első kilométerét a második helyen „utazva” tette meg, majd olyan ritmust vett fel, amit a mezőny többi tagja képtelen volt követni. Újabb háromszáz méter megtétele után bő húsz méteres előnyre tett szert, amit tovább növelt, és a végén fölényesen diadalmaskodott. Néhány perccel a befutó után pedig már igyekezett is levezetni, hogy a következő nap kihívására
maximálisan felkészüljön. Ez elég jól sikerült, ugyanis a fő számának mondható 3000 méteres akadályfutáson szintén meg-
győző versenyzéssel, magabiztosan győzött.

Viki így két bajnoki címmel, illetve címvédéssel a zsebében fókuszálhat az Európa-bajnokságra, ami augusztus 7. és 12. között lesz Berlinben. A Berkovics Imre irányításával készülő középtávfutó sportoló idén már kétszer megjavította egyéni csúcsát 3000 méteren, tehát önbizalommal telve várhatja a folytatást.

A felnőtt mezőnyben szerzett két bronzérem után Detrik Balázs felért a hazai súlylökő mezőny tetejére, és egyéni csúcsát centiméter pontossággal beállítva aratott győzelmet. Az utolsó sorozatban ugyan egyik riválisa némileg megközelítette Balázst, de megelőzni már nem tudta. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy az ikarusos sportoló edzője, Kovács Gyula számos korosztályos bajnoki cím és korosztályos válogatott siker után így már egy felnőtt versenyzőt is a dobogó csúcsára segített.

Két szép ezüstérmet is gyűjtöttek versenyzőink. Kéri Tamás akkor hozta a szezon legjobb formáját, amikor arra a legnagyobb szükség volt. A végre egészségesen készülő rúdugró korábban már szerzett bajnoki címet, idei legjobb teljesítménye most a második helyhez volt elegendő. Etédi Endre tanítványa azonban látja a fejlődés lehetőségét, és ne legyen kétségünk afelől, hogy mindent meg is tesz a cím visszahódítása érdekében.

Rab Attila évek óta biztos pont, meghatározó ember a felnőtt gerelyhajító mezőnyben. Híresen jó versenyzőtípus, aki az utolsó sorozatra rendre összekapja magát. Ebben most sajnos edzője, Kőrös András elmondása szerint egy kisebb sérülés akadályozta, ami miatt két dobást ki is kellett hagynia, így be kellett érnie a második hellyel.

Dénes Ervin két versenyszámot is vállalt, a 3000 méteres mellett az 5000 méteres akadályfutásban is rajthoz állt. Mindkét versenyét egyéni csúccsal teljesítette, és az előbbiben bronzérmet szerzett. Ervinről is elmondható, hogy rendkívül következetes, kemény munkával dolgozott meg a sikerért, és egyre komolyabb résztvevője az akadályfutó mezőnynek.  

XVI. Kerületi Újság