Ugrás a tartalomra

Mozgalmas évzárás

Mozgalmas időszakon van túl a Sashalmi Közösségi Teremben edző Sárga-Tenger Taekwondo Klub csapata. A még szeptemberben megrendezett Hungarian Poomsae versenyen az Önkormányzat által is támogatott Polgár Csillag Virág kadet A kategóriában 3. helyezést ért el. Októberben a sportoló csapattársával, Fekete Ákossal és vezetőedzőjükkel, Németh Attilával egy hetet töltött edzőtáborban a koreai Mujuban. Szerencsések voltak, mert az idei világbajnoktól és más neves edzőktől sajátíthatták el a taekwondo őshazájában a sport technikai elemeit, a küzdő- és bázisedzéseken kívül pedig megismerkedtek az ország kultúrájával és szokásaival is.

A magyar válogatott Egyházas András a canadai Barnabeyben megrendezett junior világbajnokságon képviselte hazánkat, és 64 induló közül a 32 közé jutott csoportjában.

A Sárga-Tenger csapata ugyanakkor novemberben a kassai Ilyo Cup elnevezésű versenyen összesen kilenc aranyat, két ezüstöt és egy bronzérmet zsebelt be. Poomsae (forma gyakorlatban) aranyérmet szerzett egyéniben Nuszbaum Krisztina, Polgár Csillag Virág, Szincsák Emma, Bozóki Márk és Neller Ábel. Párosban a Polgár Csillag Virág-Fekete Ákos, a Szincsák Emma-Bozóki Márk, valamint a Szakos Eszter-Neller Ábel duó diadalmaskodott. A csapat aranyérmet Krantz Abigél-Skoda Emma-Szincsák Emma szerezte meg.

Egyéniben ezüstöt nyert Fekete Ákos és Szakos Eszter. Pásztor Máté küzdelemben 3. lett, de a fiatal Bajomi Botond is derekasan küzdött jóval nagyobb ellenfelénél. Összesítésben a kerületi klub hozta el a kupát a forma versenyen nyújtott szereplésért.

A közelmúltban Budapesten, az angyalföldi sportcsarnokban megrendezett küzdő országos bajnokságon is részt vett a Sárga-Tenger hét fővel, akik hat érmet (egy arany, két ezüst, három bronz) szereztek, amely a 19 induló csapat közül a 7. helyre volt elegendő.

Kocsicska Márk aranyat,  Bozóki Márk és Zech Philipp ezüstöt, míg  Bajomi Botond, Polgár Csillag Virág és Káli Bence bronzérmet hozhatott haza. Bíró Gergő is remekül küzdött egy igen erős ellenféllel, de sajnos, alul maradt. Kocsicska Márknak, Bozóki Márknak és Zech Philippnek egyébként ez volt élete első küzdő versenye.

XVI. Kerületi Újság