Ugrás a tartalomra

Nagy meccs volt

Amióta együtt szerepel az Ikarus és a RAFC, azóta a Budapest I. osztály egyik legnagyobb rangadójának számít a két kerületi csapat találkozója. Október 8-án is közel 400 néző volt kíváncsi a Pirosrózsa utcában megrendezett mérkőzésre. Nemes gesztus volt a RAFC egyik vezetője, Etler Péter részéről, hogy pár nappal a meccs előtt közös vacsorára hívta meg az Ikarus csapatát és vezetőit.

Az esélyes az addigi eredmények ismeretében az Ikarus volt. Hét mérkőzésből hatot megnyert és egy döntetlent játszott, vagyis vereség nélkül állt az első helyen. Akkor a RAFC mérlege hét mérkőzésből négy győzelem és három vereség volt.

A két szurkolótábor harsány buzdítása mellett kellemes, napos őszi időben a két csapat az alábbi összeállításban kezdte a nagy rangadót:

RAFC: Ivanics – Etler, Janta (Vörös I.), Rácz, Balatoni – Vörös P., Ébenhardt (Mórocza L.), Derda  (Jernei) – Gálosi, Lukács (Hámory), Zöld (Henrik), játékos-edző: Vörös Péter

Ikarus: Skravanek – Halász (Steuer), Fitos, Balogh, Orosz – Rőthy, Horváth, Kiss (Gillich) – Kasinszky (Holló), Nagy (Devecser), Aranyos (Szabó P.), vezetőedző: Czinege László

Vörös Péter, a RAFC játékos-edzője meglepő húzásra szánta el magát: a védelem oszlopát, Gálosi Csongort a középcsatár posztjára tolta előre, aki másodszor a 12. percben okozott meglepetést a vendégek számára: szép cselekkel többször is becsapta az őt támadó védőket, majd a tizenhatos oldalvonaláról gyönyörű bokamozdulattal a hosszú sarokba ívelte a labdát. 1-0. A volt NB I-es játékos NB I-es gólt szerzett. Ezután rákapcsolt az IKA, többet támadott, de a RAFC védelme jól állta a sarat. Sőt, Vörös Péter beívelése után Gálosi háttal a kapunak, a felső léc tetejére fejelte a labdát.

A második félidő elején érezhető volt, hogy az Ikarus mindenképpen szeretné megfordítani az eredményt. Mezőnyfölényben játszottak, de nem tudtak kifogni a RAFC határtalan lelkesedéssel futballozó játékosain és a hetek óta remek formában védő Ivanics Bencén. Már-már úgy nézett ki, marad az 1-0, amikor a 89. percben a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégek javára, amit Horváth Krisztián értékesített.1-1. Nagy volt az öröm az IKA kispadján és a szurkolói között, miközben a hevesen reklamáló Rácz Viktornak a bíró felmutatta a piros lapot. (A játékvezető egyébként összesen 7-7 sárga lapot és egy piros lapot osztott ki.)

A meccsnek azonban itt még korántsem volt vége. A 92. percben Vörös Péter ívelt egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, nagy kavarodás után pedig az elé pattanó labdát Henrik Gergely higgadtan lőtte a hálóba. 2-1. Hihetetlen ünneplés következett, örömmámorban és kék-sárga füstben úszott a pálya és a nézőtér.

Az IKA bebizonyította, hogy nem véletlenül a bajnoki cím egyik várományosa. A RAFC pedig határtalan lelkesedéssel küzdve, két héten belül legyőzte a tabella első (IKA) és második (43. sz. Építők) helyezettjét. Ha majd a „gyengébb” csapatok ellen is így játszik, jogosan pályázhat akár a dobogóra is. A semleges nézők és szakemberek véleménye szerint a kerületi rangadó megütötte az NB III-as szintet.

 Varga Ferenc - XVI. Kerületi Újság