Ugrás a tartalomra

Négy arany a szőnyegen

Március első hétvégéjén a soltvadkerti városi sportcsarnokban rendezték meg kötöttfogásban a birkózók országos diákolimpiájának döntőjét. Az első nap a diák I. kategóriában 187 versenyző mérte össze tudását, akik között öt kertvárosi sportoló is szőnyegre lépett. Bodor András (29 kg), Adelmann Márk (35 kg), Rein Vilmos (42 kg), Mayer Viktor (46 kg) és Kis Krisztián (50 kg) közül hárman a döntőben birkózhattak az aranyért, és hatalmas bravúrral mindhárman diákolimpiai bajnokok lettek.

Bodor András az elődöntőben szoros csatában tudott végül győzedelmeskedni, majd a döntőben technikai tussal nyert ellenfele ellen. Rein Vilmos is kiválóan birkózott, az egész verseny alatt egyszer sem szereztek ellene pontot. A diadalmenet a döntőig tartott, ahol technikai tussal szerezte meg a győzelmet. Végül Kis Krisztián ellen sem tudtak pontot szerezni riválisai, ő is tussal nyert. A Ferencvárost, az ESMTK-t és a Dorogot megelőzve aznap a Kertvárosi SE szerezte a legtöbb aranyérmet.

A második napon a serdülő kategória 141 fiatal résztvevője között ott volt Rein Miklós (58 kg), Puskás István (63 kg), Ónodi Tamás (76 kg) és Bata Márton (nehézsúly). Utóbbi harmadik helyet szerzett, Puskás István nagyszerű birkózással legyőzte a korábbi magyar bajnokot, a döntőben viszont kikapott ellenfelétől, Rein Miklóst pedig szintén a fináléban múlták felül.

Forray Attila, a Kertvárosi SE vezetőedzője elmondta: a bírók kiegyensúlyozott ítéleteket hoztak és a hangulat is felemelő volt a csarnokban.

– Természetesen a szülők is elkísérték a fiatalokat a versenyre, így nekik is köszönhető a remek szereplés, hiszen hatalmas lelkesedéssel támogatnak bennünket. A mostani eredmény is azt jelzi, hogy megfelelő munkát végzünk, jó úton haladunk, de ezek után sem dőlhetünk hátra. Ez a három diákolimpiai bajnoki cím csupán egy állomás volt a sok közül, hiszen a végcél a felnőtt ötkarikás játékok.

Szintén március első hétvégéjén tartották az ukrajnai Kijevben a női szabadfogású nemzetközi versenyt, ahol a Kertvárost az 58 kilogrammos Barka Emese képviselte. A kerületi tehetség először azerbajdzsáni, majd német, a döntőben pedig a hazai pályán szereplő ukrán ellenfelét győzte le, ezzel pedig aranyérmet szerzett.

XVI. Kerületi Újság - Varga Tibor