Ugrás a tartalomra

Nyugtával dicsérjük a napot…

Az őszi idényt értékelve csupa-csupa szépet bátorkodtam írni az MLTC teljesítményéről (tettem ezt annál is inkább, mert kerületünk négy labdarúgó csapata közül egyedül a Bökényföldi útiak örvendeztették meg a szurkolókat). A téli szünetben a csapat úgy állt a 6. helyen, hogy a második THSE II 27 pontjánál mindössze egy ponttal szereztek kevesebbet. Odáig merészkedtem, hogy a bajnokság végére a dobogóra esélyesnek tippeltem a mátyásföldieket.
Az első meglepetés akkor ért, amikor a csapat edzője, Zséli László, nem ám örült a dicsérő szavaknak, hanem óvatosságra intett, mondván, sok van még hátra, különben is vannak problémák (edzéslátogatás, sérülések…stb.) – úgyhogy Ácsi!
A második meglepetést hamar megkaptam. Zséli László intelmei bejöttek! A fiúk kiálltak edzőjük mellett, mintha csak bizonyítani akarták volna, hogy mesterüknek van igaza: öt vereséggel kezdték a tavaszi idényt, és hipp-hopp, már a kilencedik helyen találták magukat, 10 ponttal lemaradva a 3. helytől…
Az őszi 26 pont után tavasszal 13 pontot kapartak össze, és hogy a végén nem végeztek a 8. helynél lejjebb, annak köszönhetik, hogy az utolsó öt fordulóra viszonylag összekapták magukat: 3 győzelem és 1 döntetlen mellett csak egyszer kaptak ki.
Jó középcsapatként végzett tehát a 8. helyen az MLTC, a krónikásnak pedig ennyi tanulság maradt: nyugtával dicsérd a napot…
Nem okozott viszont meglepetést a Budapest III. osztályban indult Rákosszentmihályi SC. Évek óta szinte kibérelték a 8. hely környékét, azaz sem a dobogó közelébe nem érnek, sem kiesési gondjaik nincsenek.
Ősszel, a 14 fős mezőnyben  öt győzelem, két döntetlen és hat vereség volt a mérleg, tavasszal szinte ugyanaz: öt győzelem, egy döntetlen és hét vereség. Ha így nézzük, tulajdonképpen, egyenletesen teljesítenek, szerintem inkább egyenletesen rapszodikusak… Csak egy tavaszi példa: áprilisban háromszor győztek egy vereség mellett, májusban háromszor kikaptak és egyszer győztek. A csapat jó képességű játékosokból áll, akik ezt a teljesítményt különösebb erőlködés nélkül hozni tudják. Ezt tették a most befejeződött bajnokságban is: a 8. helyen végeztek.
A végére egy jó hír: előző megjelenésünkkor még nem dőlt el a Budapest I. osztály kiesőinek száma, s az Ikarus sem érezhette magát teljes biztonságban. Nos, az osztályozó mérkőzések alapján örömmel mondhatjuk, hogy az Ikarus bent maradt, és így továbbra is lesz (legalább egy) I. osztályú csapata a kerületnek.
Minden kedves olvasónak köszönöm a figyelmet és nekik, valamint az Egyesületek szurkolóinak, vezetőinek, játékosainak kellemes pihenést, jó nyaralást kívánok!


Varga Ferenc - XVI. Kerületi Újság