Ugrás a tartalomra

Olimpiai lánggyújtó

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok vívó és a Decsi-család tagjainak nevét általában az ötkarikás játékok lángjával hozzuk összefüggésbe. A klasszis azonban most egy másfajta lángot lobbantott fel, ugyanis ő gyújtotta meg november 28-án a Móra Ferenc Általános Iskola adventi koszorújának első gyertyáját sporttársa, Decsi Tamás, edzője, Decsi András, és a Kertvárosi Vívó Sportegyesület mesteredzője, Decsi István, valamint családtagjaik társaságában.

Dr. Jeszenszkyné dr. Gallai Gabriella igazgató elmondta: Tamás a Móra tanulója volt, és még csak 7. osztályba járt, amikor junior világbajnoki címet szerzett kardvívásban. Idén ő kapta az évente odaítélendő Móra-díjat, a többiek pedig Móra-jelvényt és az intézmény pedagógusai által készített ajándékokat vehettek át.

Az adventi hangulatról az iskola hittanosai gondoskodtak, akik Vető István evangélikus lelkész vezetése és gitárkísérete mellett karácsonyi dallamokat énekeltek, majd a Négy gyertya című mese előadásával emlékeztettek arra, hogy ha a békesség, a hit és a szeretet gyertyája átmenetileg kialszik, újra lángra lobbanthatja azokat a remény.


XVI. Kerületi Újság