Ugrás a tartalomra

Ovis spotnap az Ikaruson

Az Ikarus BSE és a XVI. Kerületi Önkormányzat közös rendezésében az óvodásoknak tartottak sportnapot az Ikarus sportcentrum füves focipályáján, amelyet megtekintett dr. Csomor Ervin alpolgármester is.

Tánczos Zoltán, a labdarúgó szakosztály vezetője elmondta, hogy az évente ismétlődő – idén már a 18. – rendezvény célja ebben a korban még nem elsősorban a tehetségkutatás, hanem inkább a sporttelep megismertetése a gyerekekkel, és rajtuk keresztül a szülőkkel is. Persze azért a labdarúgó- és atlétaedzők figyelmét nem kerüli el, ha valamelyik apróság feltűnő tehetséggel kergeti, dobja, vagy rúgja a labdát, ha gyorsabban fut a társainál, vagy bármiben ügyesebb a többieknél. A gyerekek nagyon szívesen vettek részt a számukra érdekes ügyességi és labdás feladatok teljesítésében.

A kicsik az Önkormányzat segítségével busszal jutottak el a gyermekintézményekből a pályára és vissza az óvodákba. Azért, hogy minden kis sportoló még jobb emlékeket őrizzen a sportnapról, mindenki kapott egy kis doboz üdítőt, egy nagyon népszerű Brumi-szeletet és két másik, különböző ízesítésű müzliszeletet.

Annak, hogy a rendezvény végén csupa mosolygós, jókedvű gyerek szállt föl az őket hazaszállító buszra, a szervezők reményei szerint elsősorban a mozgás, és nem a jutalomként kapott finomságok voltak az okozói.

XVI. Kerületi Újság