Ugrás a tartalomra

Papp Arnold lett 2016 szumósa

A Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB) 2016 decemberében kiváló Nemzeti Versenysport Szövetség február 14-én díjátadóval egybekötött értékelőt tartott a MOM Kulturális Központban. Az eseményen – amelyen részt vett dr. Bartha Csaba, a MOB főtitkára és dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is, 31 sportág 41 versenyzője részesült díjazásban tavalyi teljesítményéért. Közülük a Kertvárosi SE U23-as középsúlyú sumo Európa-bajnoka, Papp Arnold az év szumósa lett.

 

A kerületi tehetség a birkózó válogatottal is edz, hiszen pályafutását ebben a sportágban kezdte, és mindössze három éve foglalkozik sumóval. Munkáját Forray Attila és Rovnyai János korábbi válogatott Európa-bajnok nehézsúlyú birkózó segíti.

Ancsin László jegyző, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke kiemelte: Arnold fizikailag és pszichés állapotát tekintve is kitűnik versenytársai közül, ami eredményességében is megmutatkozik. Éppen ezért még van esélye kijutni a világjátékokra, amely a nem olimpiai sportágak „olimpiája”.

XVI. Kerületi Újság - Varga Tibor