Ugrás a tartalomra

Remek vívóeredmények

Február utolsó hétvégéjét a varsói világkupán töltötte a Decsi András vezette kardcsapat, amely ismét a legjobb négy között végzett.

Egyéniben Szilágyi Áron ezüsttel, míg Gémesi Csanád bronzéremmel zárta a lengyelországi versenyt. Decsi Tamás a 16 közé jutásért folyó harcban kikapott grúz ellenfelétől, amelyhez nagyban hozzájárult a lengyel zsűri inkorrekt bíráskodása. Csapatban is csak kevésen múlott, hogy dobogóra állhassanak a fiúk, így negyedikek lettek.

A következő megmérettetés, vagyis a vívó Európa-bajnokság Tbilisziben lesz június 12-e és 17-e között, majd a lipcsei világbajnokságra utazik a válogatott.

Mödlingben a női U23-as kategóriában Kern Bianka lépett pástra. Ezúttal azonban orosz ellenfelén nem tudott felülkerekedni – aki egyébként megnyerte a versenyt –, így a 6. helyen végzett. Sajnos, a juniorok között is csak 5. lett, ez pedig tartalék pozíciót jelent. Nem kell azonban csüggednie, hiszen a felnőtt mezőnyben jelenleg a 6. helyen áll, és az U23-as Európa-bajnokságon lesz lehetősége a javításra.

A Kertvárosi Vívó Sport Egyesület újoncai Esztergomban mérettették meg magukat. Közülük Szabó Márton 2., Turnyi Bátor 3. Miszti György pedig 4. lett. A május végén megrendezendő országos bajnokságra ugyanakkor gőzerővel készülnek, ugyanis a címvédés lesz a tét.

Ebben a korosztályban, a tizenkét éveseknek először rendeztek versenyt, amely remek eredményekkel szolgált a kertvárosiak számára. Fülöp Zsombor egy találattal maradt csak alul az aranyért folytatott harcban. Rajta kívül a döntőbe jutásért vívhatott Kovács P. Sára, Boros Luca, Kis Hanna és Tfirst Balázs, de a legjobb nyolc közé jutott Kis Virág és Halász Laura is.

A plovdivi Európa-bajnokságon a kadet korosztályban a magyar fiú kardcsapat a dobogó tetejére állhatott. A Kaiser Balázs, Baaken Mátyás, Fröchlich Bálint, Milassin Mór alkotta együttes a görögöket és a németeket könnyedén legyőzte, majd a román csapatnál egy tussal bizonyult jobbnak. A döntő során az oroszok ellen szintén szoros küzdelmet vívtak a mieink, és végül diadalmaskodtak.

XVI. Kerületi Újság - Varga Tibor