Ugrás a tartalomra

Rendületlenül

Rendületlenül

Február 5-én újra találkozóra hívta közönségét a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör az Erzsébetligeti Színház Harmónia termébe. A házigazda, Riersch Tamás ezúttal Illés Fanni, háromszoros paralimpikon úszót látta vendégül. 


Fanni lábak nélkül és fejletlen ujjakkal a kezén született, orvosai lemondtak róla, ám családja szeretetének és saját kitartásának köszönhetően egészséges társait megszégyenítő akaraterővel ugrott fejest a sport világába. A fiatal úszónő 2018-ban Európa-bajnoki, 2019-ben pedig világbajnoki címet szerzett, így az idei tokiói paralimpián már biztosan képviselheti Hazánkat. Fanni humoros és közvetlen stílusban beszélt megpróbáltatásairól, melyeket mindig igyekszik derűvel viselni. Kiderült, hogy a paralimpián komoly problémákat okoz, hogy a sportolók sérültségüknek megfelelő kategóriában induljanak, ami biztosítaná az egyenlő esélyekkel történő versenyzést. Fanni a paralimpia és a parasportolók egyre javuló megítéléséről és ellátásáról is beszélt, amiről reméli, hogy a jövőben csak fejlődni fog. A beszélgetés során videófelvételekkel idézték fel az elért eredményeket, melyeket a közönség hangos tapssal fogadott. Fanni mindemellett a 2014-es esztendő kerekesszékes szépségkirálynője címet is elnyerte, bár saját magára mindig szigorúan sportolóként hivatkozik. A beszélgetés végén Kovács Péter polgármester és Hóbor Béla, a Baráti Kör elnöke köszöntötte ajándékokkal az est vendégét.
A Baráti Kör ugyancsak köszöntésben részesítette Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella röplabdaedzőt, aki a tavalyi évben nyerte el a Prima Primissima díjat, valamint Majsai Károly paralimpiai bajnok asztaliteniszezőt, 65. születésnapja alkalmából.


Gueth Ádám - XVI. Kerületi Újság