Ugrás a tartalomra

Szilágyi Áron lett az év férfi sportolója --- 2016 legjobbja

A Decsi András irányításával készülő Szilágyi Áron lett az év férfi sportolója 2016-ban a Magyar Sportújságírók Szövetsége által kiírt szavazáson. A január 12-én megtartott gála után a kerületben élő trénerrel beszélgettünk.

– Az egy óriási megtiszteltetés, ha valaki megszerezi az év sportolója címet. Emögött nyilván különleges teljesítménynek kell állnia, és Áronnak hál’ Istennek így sikerült a tavalyi év. Az olimpiával feltette az i-re a pontot, ráadásul a kardvívás olyan tradicionális sport Magyarországon, amelynek mindig különleges nimbusza volt. Ő volt az egyetlen aranyérmes férfisportolónk az ötkarikás játékokon. Az pedig, hogy megvédte az olimpiai bajnoki címét, előrevetítette az elismerést. Áron nagyon örült ennek, és mi is, vagyis az egész felkészítő csapat nagyon büszke volt rá, amit ő meg is köszönt nekünk.

– Hogyan élted meg te ezt az elismerést?

– Nekem Áron sikere volt a legfontosabb. Az pedig nem is volt kérdés, hogy ő hálás volt mindenkinek, aki segített neki, és ezt hangoztatta is. Számomra már az is nagy megtiszteltetés volt, hogy bekerültem a tíz legjobb edző közé. Úgy gondolom, hogy kihoztuk a tavalyi évből a maximumot, és ezzel a díjátadóval ezt le is zártuk, hiszen innentől kezdve egy új idény kezdődik, amit egymást segítve, ugyanazzal a felkészítő csapattal fogunk folytatni, mint eddig. Bízom benne, hogy azt a felkészülési rendszert, amit alkalmaztunk 2016-ban, sikeresen fogjuk használni a jövőben is.

– Mi a következő állomás?

– Idén két világverseny lesz: júniusban az Európa-bajnokság, júliusban pedig a világbajnokság. Áron legjobb formáját az utóbbira igyekszünk időzíteni, ezért a következő időszakban a világkupa versenyeken való részvétel és gyakorlás, illetve az edzőtáborozás lesz a feladat. Ezért legközelebb Padovában, a szokásos éves világkupa versenyen fogunk részt venni, ami február első hetében lesz és az öcsém, Decsi Tamás is pástra lép majd.

XVI. Kerületi Újság Piros Cecil