Ugrás a tartalomra

Tarolt a KVSE

A legnívósabb helyeken kvalifikált versenyzők vették kezükbe a kardot a Padovában 60. alkalommal megrendezett Luxardo kupán február 4-én. A 200 résztvevő között természetesen ott volt a Decsi András vezette magyar válogatott (Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András) is. A versenysorozat történetében eddig hétszer állhatott a dobogó valamely fokára magyar versenyző – többek között Decsi Tamás és Szilágyi Áron –, az éremkollekció pedig most eggyel bővült.

Egyéniben Szilágyi Áron remekül forgatta a kardot és az ötödik helyen végzett, Decsi Tamás az olasz Ochiuzzi ellen vezetett, azonban a londoni olimpia ezüstérmese megfordította a mérkőzést, így a kerületi tehetség a főtábla első körében búcsúzott a versenytől.

A csapatversenyben viszont a tizenhat között Törökországot búcsúztatták könnyedén a mieink, majd a nyolc között a franciák köszönhettek el a továbbjutástól, a bronzmérkőzésen pedig az irániakat győzték le. A fiúk természetesen ezután sem pihennek, hiszen a következő megmérettetés Lengyelországban lesz.

Ugyanezen a hétvégén a Gerevich Aladár Sportcsarnokban a plovdivi Európa-bajnokság előtt kadet országos bajnokságot tartottak a fiatal vívók számára. Az eseményen Baaken Mátyás épphogy lemaradt a dobogóról, így az ötödik helyen végzett. Csapatban a Kertvárosi Vívó Sport Egyesület (KVSE) először az MTK, majd a Vasas csapatát győzte le. A döntőben a BVSC-vel ütköztek meg, a dobogó tetejére azonban az ellenfél állhatott fel.

Egy héttel korábban szintén a Gerevich Aladár Sportcsarnokban kapott helyet a nemzetközi kardválogató, ahol az 50 vívó között Decsi Tamás és további négy fiatal kertvárosi versenyző is megmérette magát a felnőtt mezőnyben. A csoportmérkőzések során a KVSE tagjai remekül vívtak, Tamás veretlenül, Hegedűs Márton és Baaken Mátyás pedig négy győzelemmel zárta a csoportkört, vagyis mindkét versenyzőn csak egyszer kerekedtek felül ellenfeleik. A legjobb 32-nél azonban már nem jutottak tovább. Most mindketten a következő versenyükre koncentrálnak, Hegedűs Márton a dourdani világkupára, Baaken Mátyás pedig a kadet országos bajnokságra készül.

Decsi Tamás azonban tovább küzdött a nemzetközi kardválogatón, az elődöntőben válogatott vívótársával, Gémesi Csanáddal nézett farkasszemet a páston, a döntőben pedig az olasz Stefano Scbragat győzte le. A díjátadón testvére, a januárban a magyar válogatott férfi kard szakágának edzőjévé kinevezett Decsi András akasztotta az aranyérmet a nyakába.

XVI. Kerületi Újság