Ugrás a tartalomra

Többszáz óvodás az Ikarus sportnapján

Több mint 450 óvodás kislány, kisfiú vidám zsibongása töltötte be május 18-án az Ikarus BSE sportpályáját, hiszen a XVI. kerületi Önkormányzattal karöltve a sportegyesület immár 22. alkalommal szervezte meg az óvodásoknak szóló sportnapját, ahol a mai napon öt kerületi intézmény nagycsoportosai vettek részt.

A gyerekek 8-8 állomáson próbálhatták ki magukat, az egyesület húsz edzője segítette őket abban, hogy a legváltozatosabb mozgásformákkal ismerkedhessenek meg az atlétika, illetve a labdarúgás mozgásanyagából. A játékok között szerepelt foci kis kapura, célbadobás, helyből távol ugrás, labdás és labda nélküli sorversenyek, kidobós és persze a kicsik egyik kedvence, a fogócska is.

Az ovisok az aktív, tartalmas programok mellett az Ikarus két szakosztályától egy pólót, az önkormányzattól pedig süteményt és üdítőt kaptak útravalóul, ezek egy részét Ács Anikó alpolgármester adta át a pedagógusoknak. A sportnap nem titkolt célja a mozgás élményén túl az is, hogy a kicsik a jövőben kedvet kapjanak az atlétikához, illetve a labdarúgáshoz - akár második otthonukra lelve a sportegyesületnél. Jelenleg csaknem 1000 versenyeztetett sportolója van az Ikarusnak, csak ebben a tanévben 160 új kisgyermek csatlakozott hozzájuk.