Ugrás a tartalomra

Továbbra is az országos élvonalban

A Jó Szívért Közhasznú Egyesület minden évben helytáll azon a bajnokságon, amit az ország különböző pontjain működő, szívbetegek egészségét szolgáló egyesületeknek rendeznek meg. Az idei eredményekről Réthy András, az egyik alelnök számolt be lapunknak.

A Magyar Szívegyesületek Országos Sporttalálkozóját idén Miskolcon 12 sportágban rendezték meg augusztus 12-e és 14-e között. Ez már a 27. ilyen seregszemle, idén azonban újjáalakult az országos szövetség, így közös megegyezéssel a mostanit újból első sporttalálkozónak neveztük.

– Korábban igen eredményesek voltak. Hogyan sikerült az idei szereplés?

– Idén be kellett érnünk egy ezüst- és egy bronzéremmel.

Az ezüstöt a vegyes csapatunk, a bronzot pedig a csak férfiakból álló együttesünk hozta el. Természetesen erre is büszkék vagyunk, hiszen az ország 14 városából érkeztek az ellenfelek. Úgy gondolom, hogy nem mi lettünk gyengébbek, hanem nagyon megerősödtek a szívbetegek sportjának vidéki fellegvárai. Így a mezőny kiegyenlítődött, és sokkal magasabb színvonalúak voltak az összecsapások is.

– Milyen presztízse van az egyéb sportesemények között ennek a rendezvénynek?

– Nem lehet panaszunk a miskolci rendezésre, mert a város polgármestere és vezetősége is jelen volt a megnyitón, valamint az eredményhirdetésen is. Emellett nemcsak a meccseink gördülékeny lebonyolítására ügyeltek, hanem még ismerkedési estet is rendeztek számunkra, ahol táncolhattunk is. Komolyan vesznek bennünket, ahogy a XVI. Kerületi Önkormányzat is, hiszen Kovács Péter polgármester közbenjárására a nevezési díjat a Kulturális és Sport Bizottság bocsátotta rendelkezésünkre.

– Hogyan tovább?

– Természetesen jövőre nem lehet kisebb célunk, mint az aranyérem. Annak ellenére sem, hogy esetünkben talán még fokozottabban érvényes az olimpiai alapelv: nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. Ám mi nagyon szeretünk győzni.

XVI. Kerületi Újság - Mészáros Tibor