Ugrás a tartalomra

Ügyességi és gátfutó csapatbajnokság

Az Ikarus atlétikai szakosztálya történetének egyik legsikeresebb Ifjúsági és serdülő ügyességi és gátfutó csapatbajnokságán van túl.

Előbb néhány szóban a szabályokról: a 16-17 évesek esetében maximálisan négy versenyzőből állhat egy csapat, ahol a legjobb három eredményének az átlaga adja a csapateredményt. A 14-15 évesek esetében ez annyiban más, hogy öten alkothatnak egy egységet, és a négy legjobb teljesítményét átlagolták.
Atlétáink mindkét korosztályban kitettek magukért.
Az ifjúságiak között hét, a serdülők között hat csapatunk állhatott fel a dobogó valamely fokára.
Az idősebbeknél bajnoki címet szerzett a 110 m gátot teljesítő csapat. A Pap Márk, Polyák Zoltán, Baranyai Kristóf, Sólyom Bálint alkotta kvartett valamennyi tagja egyéni csúccsal járult hozzá az eredményhez.
Aranyérmet szerzett a gerelyhajító csapatunk, ahol Gálpál Zsombor, Nagy Zsombor, Megyeri Dávid és Dányi Péter összteljesítményét nem tudták az ellenfelek felülmúlni.
A 400 m gáton győztes csapat három tagja – Urbán Zita, Gajdos Dominika és Szőke-Kiss Anna egyaránt inkább a középtávfutó számokban jeleskedtek eddig, most bemutatták, hogy ők is képesek ügyességi versenyben is remekül teljesíteni. Hozzájuk jött még Bencsik Lili egyéni csúcsa, amivel meg is szerezték az aranyérmet.
Három egységünk szerzett ezüstérmet. A fiú magasugró (Guth Mátyás, Bánházi Botond, Krámer Péter, Sólyom Bálint), a fiú rúdugró (Bánházi Botond, Krámer Péter, Gálpál Zsombor, Guth Mátyás) és a leány gerelyhajító csapat (Zánkai Zsófia, Gálpál Zsófia, Tóth Lilla) egyaránt ezüstérmet szerzett.
A 400 m gátfutó fiúk (Baranyai Kristóf, Polyák Zoltán, Szabados Dénes) bronzérmet szereztek.
A serdülők között az aranyérmet a fiú rúdugró csapat szállította: Kőszegváry Balázs, Vajda Gábor, Horváth Barna Botond, Bodorovszky László, Szabó Bence összeállításban.
A fiú 300 m gátas csapatunk (Molnár Csaba, Csúr Balázs, Takács Gergő, Szabó Zsombor) és a fiú súlylökő csapatunk (Strényi Gábor, Csintalan Dániel, Barta Zoltán, Kovács Kristóf, Klenovszky Benedek) remek teljesítményt követően állhatott fel a dobogó második fokára.
Három csapatunk szerzett bronzérmet. A fiú 100 m gát (Takács Gergő, Molnár Csaba, András Roland, Dósa Axel, Szalay Botond) a leány 300 m gát (Szabados Kamilla, Katona Menta, Szabó Dóra, Dobos Kamilla, Csighy Alexandra) és a fiú távolugró (Horváth Barna, Klenovszki Benedek, Takács Gergő, András Roland, Szalay Botond) csapatunk is dobogós helyen fejezte be a versenyt.


Budai Tamás - XVI. Kerületi Újság

Hír kategória
Közzétéve
2019. 07. 03. - 15:58
Utoljára szerkesztve
2019. 07. 04. - 11:02