Ugrás a tartalomra

Új kondicionáló termet használhatnak az Ikarus BSE sportolói

A hagyományos edzések mellett már sérülésmegelőző, rehabilitációs és erőnléti foglalkozásokon is részt vehetnek a fiatalok az Ikarus BSE labdarúgó-szakosztályának új kondicionáló termében. Az épület hétfői átadásán Svantner István egyesületi elnök köszönetét fejezte ki azért, hogy a XVI. kerületi Önkormányzat 2006 óta támogatja az Ikarus sporttelep fejlesztési elképzeléseit és működtetését.

Kovács Péter polgármester beszédében hangsúlyozta, csoda az a fejlődés, amely az Ikaruson végbement, az pedig külön öröm, hogy mára 800 gyermek sportolhat itt. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy már az idén megkezdődhetnek az építési munkálatai annak az új edzőközpontnak, amely a 2023-as atlétikai világbajnokság egyik felkészülési helyszíneként is szolgálhat majd, továbbá várhatóan márciusban elkezdődik egy új, 60x40-es műfüves pálya, valamint az öltözőépület építése is.

A sajtótájékoztató keretében a résztvevők megtekintették a kondicionáló teremben zajló erőnléti edzést is, sőt megtudhattuk, hogy a multifunkcionális gépeket, egyensúlypárnákat, bicikliket, TRX-eket és bordásfalakat napi szinten 9 csapat használja a kicsiktől a felnőtt korosztályig. A fejlesztés TAO-pályázat útján 17, 5 millió forintból valósulhatott meg. Az egyesület ezen kívül a környezettudatosság jegyében az öltözőépület tetejére napelemrendszert telepített több mint 17,3 millió forint értékben. Ezzel a sporttelep éves villamosenergia-felhasználásának 30%-át tudja kiváltani.