Ugrás a tartalomra

Újra az I. osztályban a RAFC!

Augusztus 30-án ismét kerületi rangadó: IKA-RAFC

Március közepén, amikor a koronavírus miatt idő előtt véget ért a 2019/20. évi bajnokság, az MLSZ intézkedéseivel, kerületünk csapatai közül egyedül a RAFC járt rosszul. Hiába álltak a II. osztály élén, hiába vezettek sok ponttal a feljutásért folyó küzdelemben (két csapat került volna fel), sem bajnoki címet, sem feljutást nem ért az addigi kitűnő szereplés. (Azóta a RAFC vezetősége már átadta a saját költségén megvett megérdemelt „aranyérmeket” a játékosoknak és a stábnak.) Szomorúan, de tudomásul vették a rendelkezést: továbbra is a Budapest II. osztályban indulhatnak a 2020/21. évi bajnokságban.
A sors azonban igazságot szolgáltatott. Az NB III-as csoportok létszámának emelése következtében több megyei I.  osztályban üres helyek lettek. Így történt ez a Budapest I. osztályban is: az NB III-ból kiesett THSE-Szabadkikötő maradhatott a magasabb osztályban, ezáltal megüresedett egy pozíció a BLSZ I. osztályban. Erre a helyre kérte fel a BLSZ a RAFC együttesét, mint a II. osztály éllovasát. A jó szereplés tehát mégiscsak meghozta gyümölcsét: a kék-sárgák egy év szünet után ismét az I. osztályban indulhatnak!
Mint ismeretes, az Ikarusnak nem sikerült túl jól az előző bajnoki idény. A márciusi kényszerű befejezéskor még nehéz helyzetben voltak, meg kellett (volna) küzdeniük a bennmaradásért. Így azután jól jött a táblázat „befagyasztása”, minden erőlködés nélkül, továbbra is I. osztályúak maradtak.
A 2019-es őszi idény értékelésekor ezt írtam: „Remélhetőleg az IKA bennmarad az I. osztályban és akkor ismét lesz Ikarus-RAFC kertvárosi derbi.” Nos, az óhaj megvalósult. Ráadásul hamar sor kerül a rangadóra: a második fordulóban, augusztus 30-án vasárnap, 17:30-kor az Ikarus sporttelepen Ikarus-RAFC!
Egyébként az őszi idény első fordulójában a RAFC az NB III-ból most kiesett Kelen csapatát fogadja augusztus 22-én az RTK-pályán, az Ikarus pedig ugyanaznap az NB I-es Budafok tartalékcsapatához látogat. Az egymás elleni meccs előtt egyik csapatunknak sem lesz könnyű dolga…
Ilyentájt a bajnokság indulása előtt szoktunk hírt adni a csapatoknál történő változásokról: ki megy, ki jön? Az átigazolási időszak még javában tart, ezért ettől most eltekintünk, annak lejárta után közölni fogjuk a Tisztelt Olvasóinkkal a csapataink körüli híreket.
Következő alkalommal körülnézünk az MLTC (II. o.) és az RSC (III.o.) háza táján is, hogyan készülnek a 2020/21. évi szezonra. Az MLTC az első fordulóban 22-én hazai pályán játszik a Szent Pál Akadémiával, az RSC csak szeptember 5-én kezd.
Együtteseiknek sérülésmentes, jó szereplést, a Kedves Szurkolóinknak pedig izgalmas, színvonalas meccseket kívánunk a 2020/21. évi bajnokságban!


Varga Ferenc