Ugrás a tartalomra

Újra itt van! - Focikörkép

Rövid pihenő után Kertvárosunk labdarúgó csapatai elkezdték a felkészülést a 2019/20. évi bajnokságokra. Mint ismeretes, a tavalyi idény nem kerül be csapataink aranyköveibe.   

A Budapest I. osztályból a RAFC kiesett, az Ikarus ha hajszállal is, de bent maradt. A II. osztályban az MLTC kiváló őszi szereplés után (a dobogóra is volt esély) tavasszal gyengélkedett, és a 8. lett. Az évek óta rapszodikusan szereplő RSC a III. osztályban érte el ugyanezt az eredményt.
A futballistáknál augusztusban van az új év(ad) kezdete, ilyenkor teszik meg a fogadalmakat, azután majd kiderül, hogy sikerül-e azokat betartani.
A kezdés előtt körülnéztünk csapataink házatáján, milyen változások történtek és milyen tervekkel vágnak neki az új idénynek.
Az I. osztályban ragadt Ikarusnál minél előbb szeretnék elfelejteni az előző évi gyengélkedést. Talán e célból is jelentős változások történtek a vezetőségben, leginkább pedig a játékoskeretben.
A 43. sz. Építőkben folytatja pályafutását Orosz Botond, az RKSK-ba távozott Kuhár Levente, Steuer Roland pedig befejezte pályafutását. (Nemcsak kiváló játékos volt, de a klubhűség mintaképe is: 2002 óta játszott az IKÁ-ban!) Balogh Bence, Devecser Zsolt, Borgulya István átmentek a szomszédba: a Rákosszentmihályi SC-be igazoltak.
Sokan érkeztek is: Skravanek László (RAFC), Oláh Zoltán (BVSC), Ország Olivér, Balogh Tamás, Nagy Patrik (mind RKSK), Gumbinger József (Vízművek), Papp Bence és Ulicsák Bálint (KISE), Sebők Máté és Borbély Bence (Budai FC).
Az edző Varga László maradt, segítője a volt RAFC-ikon, Gálosi Csongor. Reméljük, az új bajnokságban felülmúlják az előző idény teljesítményét. (Nem lesz nehéz…)
Az IKA az első fordulóban elhalasztotta mérkőzését. Első hazai meccse szeptember 1-jén, 13 órakor lesz a Budafok II. ellen.
Másik mátyásföldi csapatunk, az MLTC edzője, Zséli László úgy véli, hogy az új idényben erősödött a II. osztály mezőnye, az I. osztályból érkező RAFC-cal, Voyage-zsal és a Pestszentimrével, éppen ezért a cél a biztos bent maradás, ezen belül a tíz közé jutás. Változatlan feladat további fiatalok beépítése a csapatba.
Jó hír, hogy senki nem távozott, érkezett viszont két MLTC-nevelés, Schile Bende (Budaörs) és Tóth Mátyás (Goldball), valamint Gödöllőről Gyetván Péter.
Az MLTC az első fordulóban hazai pályán 2-2 (1-0) döntetlennel kezdett, a Mun SE ellen. Következő hazai mérkőzése augusztus 31-én, szombaton, 17.30-kor lesz, a Gázművek II. ellen.
A két rákosszentmihályi csapat – RAFC, RSC – felkészüléséről és eddigi eredményeiről legközelebb számolunk be. Egyébként a RAFC a II. osztály első fordulójában 1-1-et játszott az AIRNERGY FC ellen, az RSC a III. osztályban augusztus 31-én kezd.
Újra itt van tehát egy új idény, új reményekkel.
Minden kertvárosi csapatunknak és a szurkolóknak sok szerencsét, jó mérkőzéseket és a tavalyinál jobb szereplést kívánunk!


Varga Ferenc