Ugrás a tartalomra

Ültessünk Fenyőt Kupa 2019

„Megmondom én hogyan lehet, Hogy magyarként éljük a jövőt, Ameddig azok döntik, Mi ültetjük addig a fenyőt.” Ezt az idézetet választotta az Ismerős Arcok együttes Fenyők című számából ifjabb Szemler István rendező az Ültessünk Fenyőt Kupa mottójául. A kupáról kérdeztük őt a mérkőzések után az MLTC focipályájának zöld gyepén.  

– Harmadik alkalommal rendezzük meg ezt a sportrendezvénynek látszó, de valójában a magyarság összetartozását jelképező, és reményeink szerint erősítő találkozót. A mottónknak megfelelően, ameddig azok, akik nem szeretik a magyarok összefogását, és mindent elkövetnek a magyar kisebbség ellehetetlenítésére, azaz döntik a fenyőt, mi így ültetjük, így próbálunk állandó kapcsolatot tartani az anyaországtól elszakított testvéreinkkel, így igyekszünk kifejezni azt, hogy nem feledkeztünk meg róluk.
– Ez a délután csak részben szólt a labdarúgásról, hiszen más programok is voltak.
– Igen, a foci szinte csak ürügyül szolgált ahhoz, hogy együtt legyünk. Hiszen a körmérkőzések után egy finom vacsora következett, majd a Csömöri Csicsörke Ifjúsági Néptáncegyüttes mutatott be egy csokrot a Kárpát-medence közös néptánc kincséből. Volt egy jó hangulatú közös éneklés is, amelynek részeként elénekeltük az Ismerős Arcok Nélküled című számát is, amelynek a refrénje: „… mi egy vérből valók vagyunk.” Kovács Péter polgármester nem csak a zöld gyepen kapusként, de az est szónokaként is kivette részét az összetartozás jegyében zajló rendezvényből, és kifejtette, hogy a magyar erős és tehetséges nemzet, és bár jelenleg nem azt a helyet foglalja el a nyugat európaiak megítélése szerint, amelyik megilletné, de legjobb úton haladunk, hogy ez a nem is olyan távoli jövőben megváltozzon. Ezt a gondolatot kitörő tapssal kísérték a jelenlévők. Majd még sokáig folytatódott a kötetlen baráti-testvéri beszélgetés az MLTC székházában, amelyre jótékony hatással volt a rendezők által biztosított, igen jó minőségű, és jó pillanatban felkínált pálinka.  


Mészáros Tibor - XVI. Kerületi Újság