Ugrás a tartalomra

Vámos Tibor elbúcsúzott a Táncsicstól

A nyár folyamán változások voltak a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetésében, amelyek Vámos Tibort is érintették. Fontos feladattal bízták meg: július 1-jétől őt nevezték ki a versenyigazgatóság élére.

Vámos Tibor életét a családján kívül eddig két nagy feladat határozta meg: párhuzamosan volt a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, és nemzetközi, valamint hazai labdarúgó mérkőzések játékvezetője, vagy játékvezető-asszisztense. Most komoly döntés elé állította az élet. Barczi Róbert más pozícióba történt kinevezésével megüresedett a versenyigazgatóság vezetői széke, amelyet az MLSZ Vámos Tibornak ajánlott fel. 19 év iskolaigazgatói és történelem-angol szakos pedagógusi munkája után döntenie kellett, hogy elvállalja-e az egész embert kívánó versenyigazgatói állást, amely mellett már nem fér el az iskolai munka, vagy marad a ketedránál. A versenyigazgató feladata a bajnokságok zökkenőmentes, tervezhető lebonyolítása, valamint a klubokkal történő sikeres együttműködés. Végül hosszas vívódás után a sportra mondott igent.
Vámos Tibor 16 évesen lett játékvezető, és 29 éves játékvezetői pályafutása alatt az NB II-es kezdetek után közel 300 NB I-es mérkőzés asszisztense volt, nemzetközi szinten pedig 96 mérkőzésen szerepelt. Kassai Viktor oldalán 12 Bajnokok Ligája mérkőzésen, a pekingi olimpia labdarúgódöntőjén és a dél-afrikai világbajnokság elődöntőjén az ő kezében volt az asszisztensi zászló.
Aktív játékvezetői pályája befejezése után játékvezető-ellenőrként, majd az MLSZ szövetségi ellenőreként dolgozott. 2015-ben pedig elnöke lett az UEFA Grassroots programjában a Fair Play és Kisebbségi Bizottságnak. Nem csoda hát, ha ezer szállal kötődik a labdarúgáshoz.
A Táncsics Iskolában az igazgatói teendőket a következő tanévben megbízott intézményvezetőként az eddigi igazgató-helyettes, dr. Zalainé Ótos Ildikó látja el.       

XVI. Kerületi Újság 

A XVI. Kerületi Újság 16. számában olvasható: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202016szam-20200826