Ugrás a tartalomra

90 éves lett Gábor Dénesné

A tősgyökeres kerületi Gábor Dénesnét köszönthettem ma 90. születésnapja alkalmából. A derűs, szellemileg rendkívül friss Csibi néni – ahogyan családtagjai szólítják – Sashalmon született, az akkori Herman Ottó Általános Iskolába járt, ő volt a legjobb gyorsíró az osztályban, később pedig évtizedekig titkárnőként dolgozott vezérigazgatók mellett.

1956-ban ment férjhez, Zuglóba költöztek, majd 1991-ben visszatért Rákosszentmihályra, pár éve pedig unokaöccse lakásában él Mátyásföldön. Húga gyermekei és unokái látogatják, a napi dolgokban pedig a szomszéd ismerősök segítik. Bár a szépkorú születésnapos lába egyre nehezebben mozog, Joli néni máig minden nap felpattan a szobabiciklire és teker egy-egy félórát. Emellett – ahogyan fogalmazott – szenvedélyes keresztrejtvényfejtő, ez és az olvasás tartja fitten, 90 évesen is csak úgy falja a könyveket.

A Csibi nénivel való beszélgetés azonnal eszembe juttatta a mondásomat, miszerint 60 éves korig mindenki fiatal, 100-ig középkorú, s csak azután lesz idős. Boldog születésnapot kívánok, Isten éltesse sokáig örömökben, egészségben!