Ugrás a tartalomra

90 éves lett Hajnal Máté

Kedves ismerőshöz szóló meghívásnak tettem ma eleget. Átadva miniszterelnök úr emléklapját is, kerületünk képviseletében 90. születésnapja alkalmából köszöntöttem Hajnal Mátét.

Máté 2 éves korában, szüleivel költözött a kerületbe, gyerekkorában nagyon szeretett lovagolni, és még fiatalkori Bocskai-ruháira is tisztán emlékszik. Elmesélte, hogy bentlakásos iskolába járt Esztergomba, majd a Corvin Gimnáziumnak is tanulója volt.

Az országot 1957 januárjában hagyta el, majd sok más emigráló magyarral együtt Ausztriában várakoztatták. Itt - a Kanadába vezető útja előtt -, dolgozott külszíni ércbányában, és a Vöröskereszt segítségével már angolul is tanult.

A tengerentúlról később a honvágy hozta haza, a rendszerváltás után pedig aktív tagja volt a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének.

Mostanság leginkább rejtvényfejtéssel múlatja az időt, valamint 5 unokája és 6 dédunokája is gyakran látogatja, régebben pedig rengeteget festett, sőt Hivatalunkban még kiállítása is volt.

Bizony sok mindenben egyetértettünk a beszélgetés során! Leginkább abban, hogy a rizskoch igen kiváló étel és természetesen a magyar hölgyek a legszebbek!

Arra a kérdésemre, hogy mi a hosszú élet titka, igazán szívet melengető választ kaptam. Máté úgy vallja, csakis a hit, a remény és a szeretet.

Isten éltessen még nagyon-nagyon sokáig!