Ugrás a tartalomra

90 éves lett Nemesdédi György

Az elmúlt 90 év legnagyobb történéseit, érdekességeit, megannyi emléket osztott meg ma velem Nemesdédi György, akit mindannyiunk jókívánságait átadva, születésnapja alkalmából köszönthettem otthonában.

Szomorúan hallottam, hogy édesanyját nagyon korán elvesztette, nagyszüleinél, majd később édesapja új családjával nevelkedett.

A XX. század második fele őt sem kímélte, az akkori rendszer politikailag megbízhatatlannak ítélte, börtönbe zárták, két évig munkaszolgálatos is volt. Később tagja lett a Politikai Elítéltek Közösségének, és sok más elismeréssel együtt, bátor helytállásáért a Szabad Magyarországért Érdemkereszt a Zöld Szalagon kitüntetésben is részesült.

Dolgozott az egykori NDK-ban, majd a Csepel Műveknél is. Elmondta, hogy – nem profi szinten - csupán szórakozásból sportolt, sakkozott is, napjait mostanság pedig egy befogadott cica színesíti.

Büszkén mesélte, hogy idén még egy jeles eseményt, a 60. házassági évfordulójukat is megünnepelhették. Mindkét jubileumhoz a legnagyobb szeretettel gratulálok!

Isten éltesse mindkettőjüket!