Ugrás a tartalomra

90 éves lett Vasáros Istvánné Piroska néni

A hétvégi nagy családi mulatozásról megmaradt lufikkal teleaggatott, illatozó színes virágokkal tarkított udvarán köszöntöttem ma a fantasztikus és elragadó humorral megáldott Vasáros Istvánné Piroska nénit, aki ahogyan többször is elmondta, rendkívül büszke kerületünkre!

Az ünnepelt Nyírtasson született, majd huszonévesen került fel Budapestre. Hárman vannak testvérek, bátyja 93, míg öccse 74 éves. Dolgozott a Honvéd Kórház konyháján és a szappangyárban is, háromszor ment férjhez, két gyermeke és öt unokája van – sőt, többször is elmondta, hogy harmadik férje gyermekeit is sajátjaként szereti. Büszkén mesélte, hogy 37 évesen már nagymama volt, mára pedig már kétszeres dédmama.

17 évig járt a János utcai idősklubba, ahol rendszerint kártyázással múlatták az időt. Fia minden áldott nap meglátogatja, mostanság sokat néz tévét, és családja, valamint az élete miatt igazán szerencsésnek tartja magát.

Egy finom kávé mellett azt is megtudtam, hogy a vendégváró falatkákat ő készítette, sőt megbeszéltük, hogy megannyi idősnapi rendezvényen találkoztunk már, annak pedig igazán, szívből örült, hogy a jövő hónapban már én is nagypapa leszek.

A hosszú élet titkának azt tartja, hogy bizony ennyi idősen is meg kell nézni a szép férfiakat .

Ahogyan a többiekkel, természetesen vele is megbeszéltem, hogy öt év múlva, majd azután megint öt év múlva találkozunk. A búcsúzásnál pedig azt is megígértette velem, hogy azért addig is beugrom, ha lesz egy kis időm.

Köszönöm az üdítő beszélgetést! Isten éltesse és tartsa meg még nagyon sokáig!