Ugrás a tartalomra

90. születésnapját ünnepelte Gungl Zoltánné Erzsike néni

Otthonában köszöntötte ma 90. születésnapja alkalmából Gungl Zoltánné Erzsike nénit Ács Anikó alpolgármester, akinek a hihetetlenül fiatalos és lendületes ünnepelt azonnal el is mesélte, hogy utoljára akkor látta orvos, amikor felköltözött Budapestre.

Erzsike néni majdnem egész életében a Paks melletti Németkéren élt, és ahogyan megtudtuk, mindig is szeretett közösségbe, emberek közé, majd a nyugdíjasklubba járni, sőt egykori lakhelyén mind az egyházi, mind a nyugdíjas-, mind pedig a nemzetiségi kórusnak is tagja volt. Közösségi emberként pedig nagyon nincs kibékülve azzal, hogy mostanság a fiatalok többségének mindig ott van a közvetlen közelében a telefon, „mintha bármiről is lemaradnának”.

10-11 éves volt, amikor annak idején családját Németországba kitelepítették, és mire hazajöttek mindenük eltűnt. Szomorúan mesélte, hogy mindezek után szüleit és nővérét még munkatáborba vitték, őt pedig addig nagyszülei nevelték. Arra azonban nagyon büszke, hogy minden nehézség ellenére, óriási kitartással és rengeteg munka árán, de családja helyzete rendeződött a későbbiekben, és jó életük volt.

Korán férjhez ment, több mint 50 évig élt boldog házasságban, két gyermeke, 4 unokája és egyelőre 2 dédunokája van. Sajnos nővére már nem él, de az ő gyermekeivel is szoros kapcsolatot ápol.

Elmondása szerint világ életében nagyon szeretett dolgozni, és egyetlen munkahelyen, a helyi TSZ-ben dolgozott főkönyvelő-helyettesként. Felettesei mindvégig nagyra becsülték munkáját és szorgalmát, majd a hosszú-hosszú évtizedek után természetesen innen is ment nyugdíjba. Sőt, azt is megtudtuk, hogy - a könnyebb boldogulás érdekében - munka mellett otthon is tartottak jószágokat.

Tenni akarása még mindig töretlen, nagyon szeret a kertben tevékenykedni, virágot gondozni, a mai napig köt, hímez, besegít a főzésbe, és a család elmondása szerint igazán kiválóan süt.

A Jóisten tartsa meg nagyon sokáig nagy szeretetben családja körében! Boldog születésnapot!