Ugrás a tartalomra

95 éves lett Nagy Ferencné

Az öt évvel ezelőtti ünneplés után ma a 95. születésnapja alkalmából is köszönthettem Nagy Ferencné Edit nénit, aki szinte semmit nem változott az elmúlt években. A mai napig aktívan tesz-vesz a kertben, már a palánták ültetésén gondolkozik, és – bár kísérővel ugyan, de – kijár sétálni, ügyet intézni, amibe időnként egy-egy cukrászda meglátogatása is belefér.

Edit néni tősgyökeres mátyásföldi, születésétől kezdve itt él, a Mikszáth Kálmán téri Sacré Coeur Sophianum Leánygimnázium elvégzése után pedig dolgozni is az Ikarusban kezdett el, ahol először gépírónő volt, majd műszaki rajzoló. Végül a technikum elvégzése után gépipari technikusként tevékenykedett a vállalatnál, ahol a férje elektromérnökként a TMK vezetője volt. Házasságukból egy gyerekük született, Edit néni most is a fiával és menyével él egy családi házban, sőt ahogyan a családhoz illik, lányunokája is a kerületben lakik. Az ünnepelt elmondta, hogy Mátyásföld mindig is a szíve csücske volt, még álmában is ide jár. Mostanra nagy szívfájdalma lett, hogy az utóbbi időben sokat romlott a látása, ezért az olvasásról már le kellett mondania.

Szokásos kérdésemre, hogy mi a hosszú élet titka, Edit néni a mértékletes életet, valamint a becsületes munkát válaszolta.

A Jóisten tartsa meg erőben, egészségben, boldog születésnapot kívánok még egyszer!