Ugrás a tartalomra

Etelka néni köszöntése 95. születésnapja alkalmából

Etelka néninél jártam ma, hogy 95. születésnapja alkalmából átadhassam miniszterelnök úr köszöntőjét és mindannyiunk jókívánságait. 

Ahogyan megtudtam, az ünnepelt Tiszakürtön született és onnan is került fel a fővárosba már a férjével és első gyermekükkel. Közel 50 évig tartó házasságuk alatt három gyermekük született, beszélgetésünk során pedig végtelen szomorúsággal mesélt nekem nemrégiben elhunyt fiáról. Jelenleg lányával él együtt, de már 6 unokával, 5 dédunokával, sőt ükunokákkal is büszkélkedhet.

13 éves kora óta dolgozik, és bizony még belegondolni is elképesztő, hogy 38 éven keresztül dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetség belvárosi épületében, ahol először takarított, majd irodai munkát végzett, később pedig férjével együtt egy kertvárosi iskolában helyezkedtek el.

Sajnos ujjai már nem úgy mozognak, ahogyan kellenének, és fájós lábai miatt már otthon is járókerettel jár, de emlékezete igazán kiváló.

Az ott tartózkodásunk alatt nagy szeretettel hívta fel figyelmünket arra, hogy mindannyian nagyon vigyázzunk és figyeljünk családtagjainkra. Szokásos kérdésemre pedig azt a választ adta, hogy szerinte a hosszú élet titka az, hogy nem szabad inni és csavarogni, valamint ha összekötöttük valakivel az életünket, akkor mellette álljuk meg a helyünket.

Isten éltesse még egyszer, nagyon békés, boldog éveket kívánok!