Ugrás a tartalomra

Fodor Leventéné 90. születésnapját ünnepelte

Fodor Leventéné, Judit nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Ács Anikó alpolgármester és Szatmáry László önkormányzati képviselő.

Judit néni Budapesten született, 76 éve lakik Szentmihályon, úgy véli, hogy a kerület azóta sokat fejlődött: „Ilyen gyönyörű kerületet régen láttam, büszke vagyok rá. Nekünk olyan szép, rendezett kerületünk van, ilyen nincs még egy Budapesten.” – hangzott el a dicsérő mondat Judit nénitől.

Tanulmányait Budapesten kezdte, szeretett volna újságíró lenni, végül az akkor divatnak számító gép-és gyorsírás szakmáját tanulta ki. Ezt követően nagyvállalatoknál helyezkedett el pénzügyi vezetőként és onnan is ment nyugdíjba 30 évvel ezelőtt.

Judit néni figyelmes, könnyen barátkozik, jó kedvvel és teljes beleéléssel meséli el életének nehéz és boldog pillanatait. A háború idején, az ostrom alatt 6 hetet töltöttek a pincében, miközben a házuk folyamatosan omlott össze. A vidám emlékeket felidézve, Judit néni megosztotta velünk, amikor 26 évesen csónakázás közben rendőrök igazoltatták őket a parton, de tekintettel a sok szúnyogcsípésre – mondván elég büntetés ez nekik – tovább engedték őket.

Nagyon kedves szomszédjai vannak, mindenki ismeri és segíti egymást. 1 fia, 2 unokája és 2 dédunokája van. Unokáinak rendszeresen mesél arról, hogy milyen szép, élményekkel teli évek vannak mögötte. Szerinte a fiatalkor lehetőséget ad arra, hogy az ember mindenben részt vegyen, ahogy ő maga is tette az 56-os forradalom résztvevőjeként.

A hosszú élet titkának a mozgást tartja. 80 évig biciklizett, 50 évig evezett, tornaórákra járt, szórakozásként pedig családjával együtt kirándult. Szerinte nagyon fontos, hogy az ember mozgásban tartsa magát.

Jó egészséget kívánunk Judit néninek!