Ugrás a tartalomra

Isten éltesse, Manyi néni!

Bernhardt Richárd Györgyné Manyi nénit köszöntöttem ma 90. születésnapja alkalmából, akivel egy igazán jót beszélgettünk és sütiztünk is a virágokkal gondosan körbeültetett, árnyékos kerti pihenőhelyen.

Manyi néni a Vas megyei Balozsameggyesen született, kilencen voltak testvérek, majd Budapestre jött férjhez. 52 évig élt házasságban, egy fia, egy lánya, négy unokája és két dédunokája van, ide a kerületbe pedig 1998-ban költöztek. 37 évig volt munkaügyi előadó a Villamosszigetelő és Műanyaggyárnál, ahol bakelitlemezeket is gyártottak, férje pedig BHG (Beloiannisz) Híradástechnikai Gyárban dolgozott, adótornyokat és telefonközpontokat készítettek, ezért rengeteget járt külföldre is.

Mostanság nagyon szeret keresztrejtvényt fejteni és a nagy almafa alatt römizni, de azt is megtudtam, hogy néhai férjével rengeteget jártak táncolni. Bár sorozatokat nem, de tévét gyakran néz, kifejezetten kedveli a beszélgetős műsorokat. Nagyon büszkén mesélt nekem sikeres unokáiról és a tüneményes dédunokák fényképét is láthattam.

A hosszú élet titkára vonatkozó kérdésemre adott válaszba kicsit besegítettek a jelenlévő családtagok is, így a „semmi torna, semmi diéta, sok kertészkedés, sok nevetés” kombinációt rakták össze közösen.

Nagyon sok vidám pillanatot és nyugodt, békés, szerettei körében eltöltött sok-sok évet kívánok nagy szeretettel! Isten éltesse!